Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Οι αλλαγές στην Α1 γυναικών


Στην τρίτη συνάντηση των εκπρόσωπων των σωματείων της Α1 γυναικών με την ΕΟΠΕ, που έγινε την Πέμπτη, στην έδρα της Ομοσπονδίας, παρουσία του πρόεδρου της, Στέλιου Προσαλίκα και είχε απολογιστικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους εκπρόσωπους της Α1 γυναικών στο νέο πρωτάθλημα, να ισχύσουν τα εξής:

· Να εφαρμοστεί ο κανονισμός της FIVB για τα εθνικά πρωταθλήματα όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο, που προβλέπει τα γήπεδα να έχουν ύψος επτά (7) μέτρα και μία επιφάνεια 15Χ24 μέτρα που θεωρείται ο αγωνιστικός χώρος (δηλαδή, τρία (3) μέτρα ελεύθερη επιφάνεια σε όλες τις πλευρές).
· Να ισχύσεις κοινός τρόπος διεξαγωγής των πλέι άουτ σε όλες κατηγορίες του αθλήματος, δηλαδή να υποβιβάζεται απευθείας στην Α2 γυναικών ο τελευταίος της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Και οι υπόλοιποι τρεις θα παίζουν σε διπλούς αγώνες, μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
· Να επιτρέπεται, μέχρι την έναρξη του 2ου γύρου, η προσθήκη μιας ξένης, εφ’ όσον δεν έχουν τις τρεις που προβλέπεται από την προκήρυξη. Σε επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί ο αριθμός και τα χρονικά περιθώρια αντικατάστασης ξένων αθλητριών, σε περίπτωση τραυματισμού.
· Να αναγράφονται αποκλειστικά τα επώνυμα των αθλητριών στις φανέλες και όχι ψευδώνυμα και υποκοριστικά.
· Να υπάρχει ελευθερία συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες, προς τα κατώτερα όρια.
· Να ισχύσει η κάρτα καταλληλότητας, που θα εκδίδει η ΕΟΠΕ, ασχέτως από την άδεια των κρατικών φορέων. Η καταλληλότητα αυτή θα εξετάζει τα βασικά, τις προαναφερόμενες διαστάσεις και τον ελάχιστο αριθμό των αποδυτήριων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε σύσσωμη η Κεντρική Eπιτροπή Πρωταθλημάτων (ΚΕΠ), ο πρόεδρός της, Γιώργος Κογκαλίδης και τα μέλη της, Παύλος Πάτσης, Χρήστος Σύλλας (ΕΣΠΑΑΑ), Γιώργος Πάγκαλος (ΕΣΠΕΔΑ) και Νίκος Δελαγραμμάτικας. Τα σωματεία της Α1 γυναικών εκπροσώπησαν οι Τεντζέρης (Παναθηναϊκός), Λάμπρου και Καλλιμάνης (Ολυμπιακός), Χουντουμάδης (Ηρακλής Κηφισιάς), Στουραΐτης και Ευαγγελίου (Μαρκόπουλο), Μπαρίκος (Πανελλήνιος ΓΣ), Παπανικολάου (Κερατέα), Χρυσοχόου (Πανιώνιος), Ρουσόπουλος και Μπογιατζόγλου (Απολλώνιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: