Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Kληρώνει σήμερα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Στη Βιέννη κληρώνει σήμερα για το Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, ενώ παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα δώσει στίγμα για την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ-4 στο Ολυμπιακό Κέντρο του Ελληνικού.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι η τελευταία φορά που τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν μαζί στην κλήρωση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που θα εκπροσωπηθούν με τρεις ομάδες, το Βέλγιο, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πολωνία έχουν από δύο και από μία έχουν οι Αυστρία, Γερμανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία, Ολλανδία και Τουρκία.

Η νέα διοργάνωση θα έχει αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής. Η σημαντικότερη είναι πως οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και στη Β φάση των 12 ομάδων θα προκριθούν οι δύο πρώτες. Στην Α φάση δεν θα πέσουν στον ίδιο όμιλο δύο ελληνικές ομάδες ή δύο ιταλικές.

Ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί στην κλήρωση από τον Τάσο Κουμπλή, ο Ηρακλής με τον Κώστα Γωγάκο και ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Καλιμάνη. Στη Βιέννη, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του ΔΣ της CEV, βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης.

Οι φιναλίστ
Οι 24 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι: ΕΛΛΑΔΑ: Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΙΤΑΛΙΑ: Σίσλεϊ Τρεβίζο, Πιατσέντσα, Κούνεο, ΒΕΛΓΙΟ: Κνακ Ροζελάρε, Νόλικο Μαασέικ, ΡΩΣΙΑ: Δυναμό Καζάν, Δυναμό Μόσχας, ΓΑΛΛΙΑ: Παρί, Κάννες, ΙΣΠΑΝΙΑ: Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Αλμερία, ΠΟΛΩΝΙΑ: Σκρα Μπελτσάτοφ, Γιαστρζέμπσκι, ΑΥΣΤΡΙΑ: Χοτ βόλεϊ, Βιέννης, ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φριντρισχάφεν, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ποντγκόριτσα, ΣΕΡΒΙΑ: Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ:Μπλεντ, ΤΣΕΧΙΑ: Μπουντεγιόβιτσε, ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ορτέκ Νεσελάντε, ΤΟΥΡΚΙΑ: Αρκάς Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: