Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Σλοβενία-Ελλάδα 3-2

Με ήττα 3-2 σετ από τη Σλοβενία αποχαιρετά το Νόβο Μέστο η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, που για ακόμα ένα παιχνίδι είχε μεγάλο πρόβλημα στην πίσω ζώνη και την υποδοχή. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν έμπειρο ακραίο με καλή υποδοχή για να έχει ελπίδες διάκρισης στο Ευρωβόλεϊ του Σεπτεμβρίου και βέβαια στο προολυμπιακό τουρνουά που θα ακολουθήσει. Ο Θεόκλητος Καρυπίδης συνέβαλε αρκετά τόσο στην υποδοχή, τόσο και στην επίθεση, αλλά βέβαια είναι ένας παίκτης που σήκωσε όλο το φόρτο του Ευρωπαϊκού Λιγκ και λόγω των απανωτών τραυματισμών δεν υπήρχε κάποιος να του δώσει ανάσες κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Αρκετά θετικά, όσο και αρνητικά συμπεράσματα έχουν βγει από την πορεία της Εθνικής σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία τελειώνει την επόμενη εβδομάδα με τους δυο εντός έδρας αγώνες κόντρα στους Τσέχους και ο Αλέκος Λεώνης είναι ήδη έτοιμος να προχωρήσει στις κλήσεις για την προετοιμασία εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Στις 16 Ιουλίου στην Παιανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του όσους πιστεύει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του Ευρωπαϊκού. Ή μάλλον ελπίζει να τους έχει στην προετοιμασία, καθώς εκκρεμεί η συζήτηση με τον Κώστα Χριστοφιδέλη. Από την απάντηση και την αγωνιστική κατάσταση του "ερυθρόλευκου" ακραίου θα εξαρτηθούν οι στόχοι που θα θέσει η ομάδα για τη Ρωσία.
Παρ' ότι τα συμπεράσματα τα είχε ήδη βγάλει, ο Αλέκος Λεώνης προτιμά να μην τα αναλύσει αυτή τη στιγμή καθ' ότι το Ευρωπαϊκό Λιγκ συνεχίζεται και νιώθει πως οφείλει να σεβαστεί την προσπάθεια όλων, εκείνων που μπορούν, αλλά και εκείνων που δεν μπορούν να βοηθήσουν σε υψηλό επίπεδο την Εθνική ομάδα: "
Η Σλοβενία ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Έφτασε στη νίκη κυρίως επειδή σε κρίσιμα σημεία εμείς κάναμε λάθη. Πέρα από τις εμφανίσεις στο Λιγκ τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, αυτό που έχει σημασία είναι να τα αξιολογήσουμε σωστά ώστε να μας φανεί χρήσιμη η συμμετοχή στο Λιγκ εν όψει Ευρωπαϊκού".
Όσο για το αν η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει στη Ρωσία την απευθείας πρόκρισή της στο επόμενο Ευρωπαϊκό, αλλά και μία καλύτερη τύχη στα προολυμπιακά τουρνουά, ο κόουτς απάντησε λακωνικά: "Θα δείξει". Tα σετ: 25-27, 25-23, 25-16, 22-25, 15-10.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ντζίτζιτς 8, Βίνσιτς 2, Ουρναούτς 26 (3 άσοι), Γκασπαρίνι 8 (1 άσος), Πάενκ 9 (1 άσος), Κόμελ 20 (1 άσος), λίμπερο ο Σκορτς 78% υποδοχή, (Τσάτλερ 4 - 3 άσοι, Πότοτσνικ 1 άσος, Φλάις 10). ΕΛΛΑΔΑ: Αρμενάκης 23 (3 άσοι), Σουλτανόπουλος 6, Προύσαλης 3, Ριζόπουλος 5, Σμαραγδής 9 (1 άσος), Καρυπίδης 25, λίμπερο ο Στεφάνου 54% υποδοχή, (Ντονάς 3, Τσέργας, Καραγιάννης 2 - 1άσος, Παπαδημητρίου, Γκαράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: