Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Ρούξι Ντουμιτρέσκου «Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν»

Στην παραλία Πανόρμου στη Μύκονο βρίσκεται η Ρούξι Ντουμιτρέσκου και παρακολουθεί με ενδιαφέρον το 1ο Μάστερς του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Η διεθνής αθλήτρια του Παναθηναϊκού λατρεύει, περά από το βόλεϊ σάλας, και το μπις βόλεϊ, ενώ παρακολουθεί από κοντά και την προσπάθεια του συντρόφου της Θανάση Πανούσου, που αγωνίζεται με συμπαίκτη τον Δημήτρη Κελεπούρη.

Η 30χρονη διαγώνιος δήλωσε για την παρουσία της στο «νησί των ανέμων»: «Στη Μύκονο έρχομαι για δεύτερη φορά, αφού η πρώτη ήταν πέρσι, όταν έγινε και η διοργάνωση στο Καλό Λιβάδι. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά, αλλά προσωπικά προτιμώ τη Σαντορίνη που είναι και το αγαπημένο μου και τον Αύγουστο θα είμαι εκεί για να δω και το Μάστερς του μπιτς βόλεϊ». Για το λόγο που δεν παίζει και η ίδια, ανέφερε: «Πριν από τρία χρόνια έπαιξα κι εγώ, αλλά πλέον δεν μπορώ να συνεχίσω. Είναι πιο δύσκολο από το βόλεϊ και επιπλέον προτιμώ να ξεκουράζομαι εν
όψει της αγωνιστικής σεζόν. Βέβαια, ο Θανάσης με «ψήνει» κάθε καλοκαίρι για να επιστρέψω στο μπιτς, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει».

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Εννοείται ότι συνεχίζω στην ομάδα μου και φυσικά οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, επειδή αποχώρησαν κάποια βασικά κομμάτια από τον βασικό κορμό. Μποροβίντσεκ, Σιμάνκοβα και οι αδελφές Γκαραγκούνη ήταν σημαντικές για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθούν τουλάχιστον ισάξιες αντικαταστάτριες. Από την άλλη, είναι καλό για το ελληνικό βόλεϊ που ενισχύθηκαν και οι υπόλοιπες ομάδες γιατί πέρσι κατακτήσαμε πανεύκολα το πρωτάθλημα και αυτό είναι κακό για το άθλημα».
Η Ντουμιτρέσκου αναφέρθηκε και στην Εθνική γυναικών και στο γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε διεθνείς διοργανώσεις: «Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την Εθνική ομάδα, αφού αν έχεις ισχυρό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έρχονται και καλύτερες ξένες στο πρωτάθλημα. Όταν έρχονται καλές ξένες, οι Ελληνίδες γίνονται πιο ανταγωνιστικές και έτσι η απόδοση και το θέαμα ανεβαίνει. Και αυτό είναι που φέρνει και χορηγούς. Είμαι αισιόδοξη, ότι με τον Γιάννη Νικολάκη, Ομοσπονδιακό τεχνικό, η Εθνική γυναικών έχει ελπίδες για καλή πορεία. Τον ξέρω σαν προπονητή από το καλοκαίρι του 2004 και θεωρώ ότι είναι ιδανικός για τη θέση αυτή. Η φιλοσοφία του για συνδυασμό παλαιών και νέων αθλητριών είναι αυτό που χρειάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: