Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Πρώτες στα Βαλκάνια

Νέα επιτυχία για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ, καθώς οι Ελσα και Φαβιόλα Κωστάμη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο (και το έπαθλο των 1.200 ευρώ) στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Οι δίδυμες αδελφές από το Βόλο νίκησαν στον τελικό τις Βουλγάρες Μαρία Ιοσήφοβα και Ντιάνα Φιλίποβα με 2-1, ενώ στον ημιτελικό είχαν αποκλείσει τις περυσινές νικήτριες Μπουζ/Καλίντσουκ (Ρουμανία) με 2-0.

Για την Ελσα Κωστάμη, μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο χρυσό Βαλκανικό μετάλλιο της καριέρας της, αφού προηγήθηκαν εκείνα του 2003 (νεανίδων με παρτενέρ την Χάσκου) και του 2005 (γυναικών, με παρτενέρ την Ιωαννίδου). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Βουλγάρες Κόλεβα-Βικτόροβα, ενώ οι Φωτεινή Τσαντοπούλου και Αθηνά Τάσσου κατέλαβαν την 5η θέση μεταξύ οκτώ ομάδων.

Στους άνδρες το χρυσό κατέκτησαν οι Βούλγαροι Μπόρις Γιάνκοφ και Μίλεν Στογιάνοφ, που επικράτησαν στον τελικό με 2-0 των συμπατριωτών τους (και περυσινών νικητών) Κόλεφ και Νέσεφ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μολδαβία με τους Ντούντικοφ και Τκατσένκο. Από ελληνικής πλευράς, οι Μανώλης Καρπαθάκης και Γιώργος Καστρούνης κατετάγησαν ένατοι και οι Μανώλης Χνάρης-Ανέστης Δημητριάδης 13οι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: