Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Επιτυχημένο φινάλε για Βάσω / Βίκυ στο Στάβανγκερ

Η εξαιρετική πορεία στο Στάβανγκερ, ολοκληρώθηκε για τις Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη (Νο15), οι οποίες ηττήθηκαν στον 3ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τις Αμερικανίδες Μπος / Ρος (29) με 2-1 (21-19, 14-21, 15-12) και παρέμειναν στην 5η θέση (με 480 βαθμούς και έπαθλα 13.200 δολάρια). Υπό καταρρακτώδη βροχή που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων, οι πρωταθλήτριες Ελλάδος προηγήθηκαν στα σετ, ωστόσο στο δεύτερο οι Αμερικανίδες ανεβάζοντας περισσότερο την απόδοσή τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο τάι μπρέικ, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά μετά το 11-11, δύο λάθη στο σάιντ άουτ από Βάσω και Βίκυ, ουσιαστικά χάρισαν την πρόκριση στις Αμερικανίδες. Μετά το τέλος του αγώνα, τα χρυσά κορίτσια του Στάβανγκερ το 2005, δήλωσαν:

Βίκυ Αρβαντίτη: «Ήταν ένα ακόμη πολύ καλό τουρνουά για εμάς, παρά το γεγονός ότι χάσαμε ξανά την ευκαιρία για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Ουσιαστικά, λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι, που έγινε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Χάσαμε σχεδόν στον πόντο, αφού, στο τάι μπρέικ με δύο δικά μας λάθη, πήραν προβάδισμα οι Αμερικανίδες και μετά ήταν δύσκολο να γυρίσει. Στο πρώτο σετ ήμασταν αρκετά καλές, αλλά στο δεύτερο χάσαμε το ρυθμό μας. Όπως και να’χει είμαστε πολύ ευχαριστημένες, που στο δεύτερο Γκραν Σλαμ, φέραμε πάλι μονοψήφιο αποτέλεσμα. Ισως το γεγονός ότι γυροφέρνουμε ένα μετάλλιο, κάτι να σημαίνει. Δεν ξέρω αν θα το πάρουμε σύντομα, αλλά τουλάχιστον αποδεικνύει ότι παίζουμε καλά».

Βάσω Καραντάσιου: «Είχαμε πολύ καλές αναμνήσεις από αυτό το τουρνουά, αφού το 2005 γυρίσαμε με το πρώτο μας χρυσό μετάλλιο με τη Βίκυ. Θέλαμε να το επαναλάβουμε, αλλά έτσι είναι το μπιτς βόλεϊ. Η 5η θέση σε ένα Γκραν Σλαμ είναι άκρως θετικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον, όταν όλες οι Βραζιλιάνικες ομάδες έχουν μείνει εκτός βάθρου».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μανώλης Ρουμελιώτης, από την πλευρά του τόνισε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και από την απόδοση και από την εμφάνιση και από το αποτέλεσμα! Δυστυχώς, ο καιρός μας τα χάλασε, αφού παίξαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτό το επισημαίνω γιατί το δικό μας παιχνίδι βασίζεται πάρα πολύ στο σερβίς, αλλά με την καταρρακτώδη βροχή, αναγκαστήκαμε να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αντίθετα, οι αντίπαλές μας, λόγω διαφοράς ύψους έπαιξαν πιο κοντά στο φιλέ και είχαν πιο εύκολο έργο. Αυτό ήταν το 4ο σερί τουρνουά με καλό αποτέλεσμα και ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε ένα μήνα έχουμε παίξει σχεδόν 30 παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: