Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Αλλαγές στα πλέι-οφ

Η διατήρηση του ενδιαφέροντος ήταν η σημαντικότερη αιτία για τις αλλαγές που θα γίνουν στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 Βόλει, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΑΠ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στα play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή οι 8 πρώτες ομάδες της Κανονικής περιόδου και όχι οι τέσσερις όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Στην 1η φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ζευγάρια (1-8, 2-7, 3-6 και 4-5), με τον νικητή να κρίνεται στις δυο (2) νίκες και το πλεονέκτημα έδρας να έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην βαθμολογία.

Στην συνέχεια, στα play offs δεν θα αγωνίζονται μόνο οι νικητές μεταξύ τους για τον τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά και οι τέσσερις ητημένοι για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (5 συνολικά θέσεις-2 Champions League-2 CEV-1 Challenge Cup). Ολοι οι αγώνες απο αυτή την φάση και μετά θα κρίνονται στις τρείς (3) νίκες, με πλεονέκτημα έδρας του καλύτερου βαθμολογικά.

Επίσης, προβλέφτηκαν όλες οι πιθανές άλλες περιπτώσεις που προκύπτουν απο την περίπτωση που ομάδα κερδίσει το Κύπελλο και δεν ανήκει στις 8 πρώτες, αφού ο Κυπελλούχος μετέχει αυτόματα στο Champions League. Τέλος, η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ της Δευτέρας 23 και Τετάρτης 25 Ιουλίου 2007, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμπλεκομένων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: