Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ρουμελιώτης: «Θα δώσω την ψυχή μου για τον ΑΡΗ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, Νίκου Ρουμελιώτη, με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του διεθνούς αθλητή με τον ΑΡΗ Μαρμούρη για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗ, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Νίκο Ρουμελιώτη, για τα επόμενα δύο χρόνια. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Νίκος Ρουμελιώτης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες βολεϊμπολίστες. Είναι ένας μεγάλος αθλητής και πολύ καλός χαρακτήρας. Εμείς ήρθαμε σε συμφωνία, ώστε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όντες γενικότερα υποστηρικτές της φιλοσοφίας ότι οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται χρόνο για τον σχεδιασμό τους, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους και τους ειδικούς, όπως είναι ο προπονητής, ο οποίος κάνει τις εισηγήσεις και συνεργάζεται με την διοίκηση. Ο ΑΡΗΣ έχει ως στόχο να κάνει μία μεγάλη ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει διακρίσεις και τίτλους. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει η βάση, αλλά κι η διάθεση για συνεχή προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και με το σκεπτικό αυτό, η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει τον κορμό της, να μείνουν στον σύλλογο κάποιοι παίκτες όχι για έναν χρόνο, αλλά για περισσότερα. Είναι μεγάλη μας τιμή, που θα συνεχίσει ο Νίκος ο Ρουμελιώτης, την καριέρα του στον ΑΡΗ και όχι κάποια στιγμή να την ολοκληρώσει κι εδώ», για να προσθέσει: «Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς ως στόχος μας την έξοδό μας στην Ευρώπη. Εκτός του ΑΡΗ, καμία άλλη ομάδα από την αρχή της χρονιάς δεν έχει μιλήσει για ξεκάθαρους στόχους. Θεωρούμε, όμως, ότι η φυσική θέση του ΑΡΗ είναι στην Ευρώπη. Το τμήμα βόλεϊ ανήκει στις τάξεις του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, είναι ένα καθαρά επαγγελματικό τμήμα, με τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν όλα τα μεγάλα τμήματα. Βέβαια, μπορεί τα μεγέθη συγκριτικά με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο να είναι διαφορετικά, καθώς ούτε τα συμβόλαια, ούτε ο αριθμός των εισιτηρίων, αλλά ούτε και τα έσοδα είναι τα ίδια, αλλά όλα κινούνται μέσα στην γενικότερη οικονομική κρίση, που πλήττει την αγορά και τους σπόνσορες. Εμείς, σαν ΑΡΗΣ, από την πλευρά μας, κάνουμε προσπάθειες, ώστε του χρόνου να έχουμε βάλει τις βάσεις κι η ομάδα να είναι σε θέση να υλοποιήσει τους στόχους της. Η διοίκηση του ΑΡΗ έχει ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες κι εκτός της παρουσίας του γνωστού Αρειανού, Γιώργου Μαρμούρη, ο οποίος βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια κοντά στην ομάδα, να έρθουν κοντά μας κι άλλοι Αρειανοί, οι οποίοι θα στηρίξουν το τμήμα. Να κάνουμε, δηλαδή, μία αντίστοιχη ΣΑΡΙΣΑ, όπως έχει το μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ στηρίζεται στον κόσμο του και στη συμμετοχή του κόσμου του, ακόμα και στους επώνυμους Αρειανούς. Όλοι ξέρουμε την ιστορία που έχει η ομάδα βόλεϊ του ΑΡΗ, καθώς είναι από τις λίγες ομάδες, που έχει φέρει τίτλους και που έχει «σπάσει» το διπόλιο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να πηγαίνει καλύτερα, χωρίς ευχολόγια και μεγάλα λόγια, αλλά με σωστές κινήσεις, ώστε στο άμεσο μέλλον να πανηγυρίσουμε κι έναν τίτλο. Αυτό είναι που θέλουν όλοι και σαφώς κι ο κόσμος του ΑΡΗ».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Νίκος Ρουμελιώτης, είχε να πει: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση ν΄  ακούω αυτά τα όμορφα λόγια του προέδρου. Η συμφωνία μας δεν έγινε χθες ούτε προχθές, αλλά οι συζητήσεις για τη συμφωνία αυτήν είχε ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα. Κι αναφέρομαι σ΄ αυτό, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία ο χρόνος, καθώς κανένα άλλο σωματείο δεν έχει μπει στην διαδικασία αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο, το οποίο αγκαλιάζει τους αθλητές του. Είμαι πολύ συγκινημένος, που βρέθηκε τουλάχιστον μία ομάδα, η οποία κινείται άκρως επαγγελματικά. Είναι κάτι, το οποίο μόνο στο ποδόσφαιρο γίνεται κι έχω να θυμάμαι μόνο στις εποχές του Ντράγκοβιτς και του Θεοδωρίδη, όταν κι είχε γίνει κάτι αντίστοιχο, πριν δηλαδή από μία δεκαετία. Είμαι πολύ χαρούμενος, που βλέπω και πάλι να γίνονται τέτοιες κινήσεις κι είμαι σίγουρος ότι το βόλεϊ βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Ας παραδειγματιστούν όλοι οι πρόεδροι των σωματείων από τον πρόεδρό μας, που είναι και πρόεδρος της Λίγκας, ώστε να γίνουν αντίστοιχες κινήσεις και με άλλους αθλητές», ενώ προσέθεσε ότι: «Είναι μεγάλη μου τιμή κι αξίζουν πολλά μπράβο στον πρόεδρο. Τον ευχαριστώ πολύ κι είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή θα προχωρήσουν και σε άλλες συμφωνίες. Η χαρά είναι δικιά μου, όπως κι η τιμή κι είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου στον ΑΡΗ. Κάποιοι το βλέπουν ήδη ότι δίνω την ψυχή μου. Μπορεί η ομάδα να μην έχει μία σταθερή πορεία, ωστόσο, είμαστε μέσα στους στόχους μας. Δεν θέλω να πω άλλα μεγάλα λόγια, καθώς θαυμάζω τους αθλητές, οι οποίοι λένε λίγα λόγια και κάνουν μεγάλες πράξεις μέσα στο γήπεδο. Θέλω να παίξω στην Ευρώπη με τον ΑΡΗ και βάζω τον πήχη ψηλά.  Θέλουμε να πάμε ένα σκαλί παραπάνω», για να καταλήξει, λέγοντας: «Έχω αρχίσει να γίνομαι ΑΡΗΣ και θέλω να κάνω τους φιλάθλους μας να χαμογέλανε».
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗ, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, για το ότι χρονικά η συμφωνία με τον Νίκο ρουμελιώτη συμπίπτει με το θέμα, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την διατήρηση ή όχι τεσσάρων ξένων στο ρόστερ των ελληνικών ομάδων της Α1, ο ίδιος τόνισε: «Το πόσοι θα είναι οι ξένοι, δεν έχει καμία σχέση με τον Νίκο. Μακάρι να μπορούσαν ν΄ αγωνίζονται σε μία ομάδα 12 καλοί Έλληνες αθλητές. Μακάρι να υπήρχαν καλοί Έλληνες αθλητές για όλες τις ομάδες. Ίσως μετά από μερικά χρόνια, να είμαστε σε θέση να επανδρώνουμε τις ομάδες μας μόνο με Έλληνες παίκτες», ενώ σχετικά με το αν αυτό αποτελεί μία απάντηση στην Ομοσπονδία, επεσήμανε: «Η Λίγκα έχει αυτονομηθεί, υπάρχει όμως μία συγκαταβατική διάθεση με την Ομοσπονδία, καθώς είναι κρίμα να υπάρχουν κόντρες κι εσωστρέφεια». Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το αν έχουν γίνει συζητήσεις και με άλλους αθλητές, τόνισε: «Οι συζητήσεις γίνονται. Όταν θα χρειαστεί να πούμε κάτι, θα το ανακοινώσουμε εμείς οι ίδιοι. Υποστηρίζουμε ότι οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να δουλεύουν 12 μήνες τον χρόνο, είτε με τους ίδιους παίκτες, είτε αναζητώντας άλλους παίκτες».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρουμελιώτης, ερωτηθείς  για τις προοπτικές, που βλέπει στον ΑΡΗ, δήλωσε: «Τις προοπτικές τις βάζουν πρώτα απ΄ όλα οι αθλητές. Βρίσκομαι σ΄ έναν χώρο, όπου υπάρχουν 4-5 αθλητές, που αποτελούν τον κορμό από τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας δεν είναι να βλέπουμε τον ΑΡΗ στην 6η, 7η ή 8η θέση, ούτε καν στην 5η, που ήταν ο βασικός μας στόχος, αλλά να ζητάμε κάτι παραπάνω. Δεν βλέπεις συχνά αθλητές να ζητάνε παραπάνω απ΄ αυτά που μπορούν να  γίνου. Μάλιστα, αν δείτε το συμβόλαιό μου, θα δείτε ότι έχω βάλει πριμ όχι για την Ευρώπη, αλλά για τελικούς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: