Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός - Ζενίτ Καζάν-Ολυμπιακός 3-2

Αν και με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Ολυμπιακός κατάφερε την Τετάρτη (17/02) να ολοκληρώσει την έκπληξη που είχε αρχίσει την προηγούμενη εβδομάδα, πετώντας εκτός συνέχειας του Champions League ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο.
Η ρεβάνς με τη Ζενίτ Καζάν στη Ρωσία ήταν συναρπαστική με τους «ερυθρόλευκους», που χρειάζονταν δύο σετ, να κατακτούν το πρώτο, να χάνουν με κατεβασμένα χέρια τα δύο επόμενα και να επιστρέφουν με μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο, πανηγυρίζοντας δικαιότατα την πρόκριση στα πλέι οφ των 6 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για την ιστορία, οι Ρώσοι νίκησαν με 3-2 σετ…
Για την είσοδο στο φάιναλ φορ, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Ντιναμό Μόσχας, η οποία θέλει μόνο ένα σετ στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στη Γλυφάδα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και «χτυπώντας» στην «κρύα» ακόμα υποδοχή του Ολυμπιακού, προηγήθηκαν γρήγορα-γρήγορα με 6-3. Όταν όμως οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να μπαίνουν στο κλίμα του αγώνα, η κατάσταση άλλαξε. Χάρη στο μπλοκ έκαναν ένα σερί 5-0 και πήραν κεφάλι στο σκορ με 14-11. Η Ζενίτ ανέκαμψε και ισοφάρισε σε 17-17 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ως το 20-20. Και πάνω που όλα έδειχναν ότι το σετ θα είχε δραματική εξέλιξη, το εξαιρετικό μπλοκ των Πειραιωτών τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Με τέσσερις αναπάντητους πόντους έφτασαν στο σετ-μπολ με 24-21, γράφοντας χωρίς προβλήματα το 25-21.
Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν, παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο. Βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και πιέζοντας στο σερβίς επέβαλαν τον ρυθμό τους μετά το 10-10. Πήραν τα ηνία με 14-11 με τους νταμπλούχους Ελλάδας να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκιά της Ζενίτ αλλά να μην τα καταφέρνουν. Ήταν σταθερά πίσω με 1-2 πόντους με τους γηπεδούχους να στηρίζονται στο μπλοκ τους, να κάνουν ένα σερί 4-0 και να ξεφεύγουν με 21-16. Η κυριαρχία της ρωσικής ομάδας ήταν εμφανής και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στο 25-20.
Παρόμοια εξέλιξη είχε το τρίτο σετ. Μετά το 7-7 η Ζενίτ με καλή επίθεση και υποδοχή πήρε το έλεγχο. Πετυχαίνοντας τέσσερις αναπάντητους πόντους, πήρε αέρα με 11-7 και απ’ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι νωθρός, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και στο +7 (17-10). Το μοναδικό που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν να μειώσουν σε 23-19 με το σετ να καταλήγει, όπως άλλωστε διαφαινόταν, στους γηπεδούχους με 25-19.
Στο τέταρτο σετ υπήρξε ισορροπία αρχικά, αφού οι Πειραιώτες ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους. Επακόλουθο ήταν οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν ως το 11-11 με τη Ζενίτ με «όπλο» το σερβίς να προηγείται με 16-13. Με τη ψυχολογία στα ύψη, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το πάνω χέρι με 19-15 και 22-19. Και ενώ το σετ έδειχνε να οδεύει ολοταχώς προς τα χέρια των γηπεδούχων ήρθε η ανατροπή από την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη. Παίζοντας με πάθος και ψυχή πάνω απ’ όλα, έκανε ένα σερί 4-0 και πήρε προβάδισμα με 23-22 με το παιχνίδι από εκεί και πέρα να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς. Κοντράροντας στα ίσια τον αντίπαλο του, που πάλευε με νύχια και με δόντια να παραμείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τρίτο σετ-μπολ που είχε να κάνει το 29-27 και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ευκαιρίες της Ζενίτ.
Με τα πάντα να έχουν κριθεί, το πέμπτο σετ ήταν περισσότερο…παρηγοριά στον άρρωστο, δηλαδή τους Ρώσους. Πήραν από την αρχή τα ηνία με 5-2, τα διατήρησαν με 11-5 και έκαναν το ουσιαστικά αδιάφορο 15-8.
Τα σετ: 21-25, 25-20, 25-19, 27-29, 15-8.


Δεν υπάρχουν σχόλια: