Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Καλμαζίδης: "Ιστορική πρόκριση"

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: "Πρόκειται για μία ιστορική πρόκριση μέσα σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία από τις πιο καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι μία σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο ποιοτικό όσο αυτό στο Ρέντη λόγω της κρισιμότητας και του άγχους που είχαμε και εμείς αλλά και η Ζενίτ. Συγχαρητήρια στα παιδιά που στο τέταρτο σετ άντλησαν ενέργεια και σφράγισαν την πρόκριση. Φτάσαμε ως εδώ έχοντας επικρατήσει της προπέρσινης πρωταθλήτριας Ευρώπης ενώ στη φάση των ομίλων νικήσαμε την Τρεντίνο, περσινή κάτοχο του τροπαίου και ένα από τα φετινά φαβορί που είναι η Ντιναμό Μόσχας. Που θα φτάσουμε δεν μπορούμε να το προδικάσουμε. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα".

Ο Μίταρ Τζούριτς, τόνισε με τη σειρά του: "Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και σε ολόκληρο το επιτελείο της ομάδας. Κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα. Αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι μας ταιριάζουν τα δύσκολα. Τώρα θα πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι γιατί την Κυριακή έχουμε αγώνα. Οσον αφορά τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε. Προχωρούμε βήμα-βήμα και θα δούμε που θα καταλήξουμε".

Ο Λεονάρντο Καλντέιρα, δήλωσε: "Μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση κατέληξε σε μία όμορφη για τον Ολυμπιακό βραδιά. Το καλό σερβίς και η υποδοχή ήταν τα όπλα μας και νομίζω ότι τα εκμεταλλευτήκαμε όταν έπρεπε. Δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουμε στην επόμενη φάση. Σίγουρα το φαβορί είναι η Δυναμό την οποία την γνωρίζουμε καλά από τα παιχνίδια του ομίλου".

Ο έτερος κεντρικός της ομάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόσθεσε: "Είναι πολύ μεγάλη πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είχε χρόνια να φτάσει τόσο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μπούμε στο φάιναλ-4. Αποκλείσαμε την προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικήσαμε Τρεντίνο και Δυναμό Μόσχας αλλά το δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε αυτό το επίπεδο. Εκτός από τα θετικά πρέπει να δούμε και τα λάθη που κάναμε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, να τα διορθώσουμε γιατί από εδώ και στο εξής μετρούν οι λεπτομέρειες".

Ο Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 2, 3 ή 4 Μαρτίου και η ρεβάνς στο Ρέντη στις 9,10 ή 11 Μαρτίου. Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν από τη Ρωσία το απόγευμα (17:05) της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: