Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σπουδαία νίκη για την ΕΑΠ Λουξ επι του Ηρακλή

Μια πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε την Παρασκευή (27/11) η ΕΑΠ Λουξ,  με 3-0 (25-13, 25-22, 25-21) επί του Ηρακλή, στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής βόλεϊ ΟΠΑΠ. 
Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΑΠ Λουξ, Μανόλης Ρογδακης, τόνισε: «Είχα πει και μετά την ήττα από τον Απόλλων Καλαμαριάς ότι η αρχή του πρωταθλήματος δεν είναι τόσο σημαντική. Σημασία έχει το τέλος, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και το ίδιο ισχύει και μετά τη νίκη με τον Ηρακλή που ήταν πραγματικά σημαντική από πλευράς ψυχολογίας. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια».
Ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Για εμάς ήταν σπουδαία νίκη αν αναλογιστούμε την ιστορία και το όνομα που έχει ο αντίπαλος μας. Οι παίκτες μου έπαιξαν πάρα πολύ καλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και τους αξίζουν συγχαρητήρια, πολύ σημαντικό ότι ακολουθήσαμε την τακτική όπως είχαμε πει και διατήρησαν την ψύχραιμα τους στα κρίσιμα σημεία. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και ευελπιστώ σε καλύτερες μέρες».
Από τους παίκτες της Πατρινής ομάδας, ο Ισραελ Ροντρίγκεζ, τόνισε: « Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα παίξαμε πως πραγματική ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από τη νίκη που πετύχαμε. Νομίζω πω βρίσκουμε  τον καλό μας εαυτό και ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια».
Ο Πορτορικανός ακραίος Χοσέ Ριβέρα, είπε: «Είχα πει από την αρχή της σεζόν ότι θέλαμε κάποιο χρόνο για να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και στο σημερινό παιχνίδι πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλά και έχουμε φτάσει σε πολύ καλό βαθμό ομοιογένειας. Είναι πολύ σημαντική η σημερινή νίκη γιατί επιτεύχθηκε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα αλλά αυτό που είναι σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».
Από τον Ηρακλή, ο τεχνικός του "γηραίου",  Χάρι Μπρόκινγκ, σημείωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας, έπαιξε πολύ δυνατά και πήρε δίκαια τη νίκη. Αντίθετα, εμείς δεν παίξαμε καλά, ειδικά στην υποδοχή δεν ήμασταν καλοί και στο σύγχρονο βόλεϊ αν δεν κάνεις υποδοχή δεν μπορείς να παίξεις».

ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Ροντρίγκεζ 14 (2 άσους), Ζέκοφ 3 (2 άσους), Γιορντάνοφ 17 (4 άσους), Κόβατς 4 (1 άσο), Κίτσιος 4 (2 άσους),  Ριβέρα 10, λίμπερο ο Γκαράς με 70%.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρόκινγκ): Προύσαλης, Καλά 12 (1 άσο), Κράβαρικ 4, Γκασπαρίνι 10 (2 άσους), Κρααλ 2, Μπάρανεκ 10 (1 άσο),  λίμπερο ο Μπαμπαλιούτας με 53% (Χαραλαμπίδης, Κανέλλος 2, Εφραιμίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: