Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟ

Λίγες μέρες απέμειναν πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτήν του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου. Στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν ο προπονητής της ομάδας, Στέλιος Καζάζης και ο αρχηγός, Σωτήρης Πανταλέων ενώ τους δημοσιογράφους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, Θοδωρής Λιακόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Θοδωρής Λιακόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην απουσία του Πρόεδρου του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κίτσιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Λιακόπουλος τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που ήρθατε. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων αλλά σας στέλνει τους θερμούς χαιρετισμούς του. Φέτος ο Παναθηναϊκός πέρασε μια φουρτούνα το καλοκαίρι, βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες στιγμές. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μία πολύ καλή ομάδα και αυτό που χρειάζεται είναι να έχει ηρεμία, κάτι που για να γίνει χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια Δίνω την μπάλα στον Σωτήρη και τον Στέλιο να μιλήσουν για την προσπάθεια της ομάδας...».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σωτήρης Πανταλέων ο οποίος τόνισε: «Άλλη μια ευρωπαϊκή χρονιά ξεκινάει. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, ότι καλύτερο μπορεί να ζήσει ένας αθλητής σε συλλογικό επίπεδο. Και για αγωνιστικό επίπεδο και για εμπειρίες και άψογη οργάνωση. Ειναι το ραντεβού των κορυφαίων παικτών από την Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι τιμή για Παναθηναϊκό να συμμετέχει και ελπίζω να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η ομάδα».

Με τη σειρά του, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Στέλιος Καζάζης ανέφερε: «Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει μια προσπάθεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θα είναι ένα τεστ να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας σε όλα τα επίπεδα. Είναι δύσκολος όμιλος και θέλει προσπάθεια να περάσουμε στην επόμενη φάση. Οι ομάδες από τις καλύτερες, τόσο η Πιατσέντζα, όσο και η Φριντρσχάφεν, αλλά και η Πολωνική που έχει εξαιρετικό ρόστερ. Απέναντι η δική μας ομάδα που είναι πολύ καλή και θα πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα να παίξει καλό βόλεϊ. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να ξέρουν ότι θα δουν μια ομάδα που θα παλέψει σε κάθε παιχνίδι. Για δύο πράγματα είμαι βέβαιος... Το πρώτο είναι πως θα είμαστε καλοί και θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τους φίλους του βόλεϊ που θα δουν μια ομάδα που θα παλεύει και θα διεκδικεί κάθε νίκη. Και το δεύτερο πως θα είμαστε πολύ καλά οργανωτικά γιατί έχουμε ανθρώπους που τρέχουν από το πρωί ως βράδυ για να είναι όλα έτοιμα» και συνέχισε:«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στη σκέψη μας κα να ξέρουμε που πατάμε. Μπορώ να πω με σιγουριά πως θα κάνουμε το παν για να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα θα κοιτάμε βήμα βήμα. Το Champions League είναι μια εξαιρετικά επίπονη διοργάνωση, με ταξίδια και κουραστικά παιχνίδια και ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Για δύο μήνες ουσιαστικά θα δίνουμε, ανά 4-5 ημέρες, παιχνίδια με μετακινήσεις. Πρέπει λοιπόν να ανταπεξέλθουμε πρώτα στο κομμάτι αυτό. Και αν πάνε όλα καλά θα δούμε τα επόμενα».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

- Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος. Υπάρχει στο μυαλό σας συμμετοχή στο φάιναλ φορ ή ακόμα και διοργάνωσή του;

Καζάζης: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Αυτό που κοιτάμε αρχικά είναι η πρόκριση επόμενη φάση και μετά όλα τα άλλα. Είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, ενώ υπάρχει και το ελληνικό πρω τάθλημα. Θα πρέπει να τα δούμε βήμα βήμα, κάθε τέσσερις μέρες θα υπάρχει μετακίνηση».

-Για την απουσία του κόσμου θα θέλαμε να μας πείτε κάτι.

Καζάζης: «Δεν μπορώ να απαντήσω τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η δική μου έκκληση είναι ότι χρειαζόμαστε την βοήθειά του. Στην Πολωνία θα υπάρχει κοινό 5 με 6.000. αν θέλουμε να προχωρήσουμε, θα πρέπει να ανέβουμε ένα επίπεδο».

-Επαφές με τους οργανωμένους έχουν γίνει προκειμένου ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο;

Λιακόπουλος: «Έχουν γίνει επαφές, αλλά δεν μπορούμε να πιέσουμε κανέναν να έρθει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για να έρθει ο κόσμος, από το να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να τον αναγκάσουμε να έρθει στο γήπεδο».

-Πως βλέπετε τον όμιλο;

Καζάζης: «Φαβορί είναι η Πιατσέντζα, όλες οι άλλες θα παλέψουν για την δεύτερη θέση.

Παρά το γεγονός ότι το "τριφύλλι" αγωνίζεται στην Γλυφάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι δημοσιογράφοι θέλησαν να ρωτήσουν και για την εικόνα των άδειων κερκίδων στο Μετς. Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΤΑΑ, Θ. Λιακόπουλος λέγοντας:
«Εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος από τον κόσμο στο Μετς. Η εικόνα ήταν απογοητευτική. Υπάρχει στο μυαλό μας από την στιγμή που παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Θέλαμε τον κόσμο, από την στιγμή που δεν έρχεται είναι στο κεφάλι, αλλά αυτό είναι απόφαση του Δ.Σ. Σε αυτή την ομάδα είμαστε μαζί και παίκτες και προπονητικό τιμ. Οι συζητήσεις είναι καθημερινές. Και οι παίκτες και προπονητικό τιμ νιώθει πιο άνετα σε ένα γήπεδο όπως είναι η Γλυφάδα».

-Πώς ειναι να παίζεις σε άδειο γήπεδο;

Πανταλέων: «Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το ελληνικό βόλεϊ. Μια ζωή άδεια ήταν τα γήπεδα, δεν έγινε ξαφνικά φέτος.

-Υπάρχει πλάνο ενίσχυσης της ομάδας;

Λιακόπουλος: «Το αν χρειάζεται είναι θέμα τεχνική ηγεσίας. Αυτή την στιγμή ακούγαμε ότι χρειαζόμασταν ενίσχυση τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πηγαίνει καλά. Αν έρθει πρόταση μπαίνει το θέμα του μπάτζετ και δε θέλω να μιήσω γι’ αυτό».

Καζάζης: «Ο καθένας που είναι στην δική μου θέση θα θέλει όσο τον δυνατόν καλύτερους και τοπ παίκτες. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω, έχουμε μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν ήρθα υπήρξαν κάποια δεδομένα. Εάν έρθει ο κόσμος θα είναι ο παίκτης που μας λείπει και να αναπληρώσουμε το οποιοδήποτε κενό. Έχουμε δώδεκα παίκτες που είναι διατεθηεμέινοι να κάνουν ότι χρειάζεται».

Στην Συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης το παρών τόσο ο βοηθός προπονητή, Παύλος Καραμαρούδης, όσο και ο τιμ μάνατζερ, Δημήτρης Αγραπιδάκης και ο Τάσος Τεντζέρης.

Τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός, θα τις καλύψει τηλεοπτικά το Conn-X TV. Τέλος, το ταξίδι στο... όνειρο ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη στις 2/12 όπου οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν την Γιαστρέμπσκι στην Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: