Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Στη Ρωσία με φιλοδοξίες ο Γκιούρδας

Από τη ζέστη της Ελλάδας στο κρύο της στέπας, η Εθνική ανδρών έχει ιερό σκοπό να μετατρέψει το κλίμα από ψυχρό σε θερμό και να φτάσει στην υπέρβαση. Στο κύκνειο άσμα του Μάριου Γκιούρδα στη «γαλανόλευκη» θα πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός η αξιοπρεπής παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6-16 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να τιμηθεί αναλόγως αυτός ο «στρατιώτης της ομάδας» στην τελευταία του εμφάνιση. Με δύο λίμπερο στην 12άδα και με «μπροστάρη» τον Μάριο Γκιούρδα η Εθνική ανδρών επιχειρεί αύριο «απόβαση» στην Μόσχα, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περάσει τα δύο τελευταία τεστ εν όψει της δοκιμασίας της στον Α� όμιλο του Ευρωβόλεϊ (ο όμιλος θα φιλοξενηθεί στην Αγία Πετρούπολη).

Στην επόμενη φάση

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να οριοθετήσω στόχους. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας». Αυτά τόνισε ο Γκιούρδας και συμπλήρωσε: «Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έχει γίνει. Με το τέλος θέλω να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε πετύχει ατομικά και ομαδικά».
Ο Θρακιώτης άσος έκανε λόγο για τη δυσκολία του εγχειρήματος: «Δεν με ανησυχεί κάτι ιδιαίτερα. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι δύσκολα. Μπορείς με μια νίκη καλή να βρεθείς πολύ ψηλά. Δεν έχουμε στάνταρ ως ομάδα. Είναι καλό, μπορεί και όχι».

Φοβού τους «πλάβι»

Ο διεθνής ακραίος της ΕΑ Πατρών αναφέρθηκε και στους τρεις αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη» στον Α� όμιλο της διοργάνωσης: «Την έχουμε δει την Ολλανδία. Είναι ομάδες που βασίζονται σε ομαδικότητα. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης. Η Γερμανία βασίζεται στον Σοπς. Προσπάθεια, υπομονή. Η Σερβία. Ως όνομα και ως ιστορία οι Σέρβοι είναι το φαβορί». Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Γκιούρδας έκανε λόγο και για το τι περιμένει από τους συμπαίκτες του στην «παγωμένη» Ρωσία: «Κάθε αθλητής μέσα του έχει φιλοδοξίες και κάποιες κρυφές σκέψεις. Μπορεί να μην έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσπαθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: