Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Κράβαρικ: Υπάρχει ενθουσιασμός στην Εθνική


Στα 36 του χρόνια, ο Αντρέι Κράβαρικ είναι ένας από τους λίγους παίκτες της Εθνικής ομάδας, που έχει μεγάλη εμπειρία από σπουδαίους αγώνες και σίγουρα μπορεί να μιλήσει για την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωβόλεϊ στη Ρωσία (6-16 Σεπτεμβρίου). Ο άσος του Ηρακλή τόνισε ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλο ενθουσιασμό αλλά της λείπει η εμπειρία και πιστεύει πως σε 2-3 χρόνια θα είναι έτοιμη να πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη.

«Αφού ολοκληρώσαμε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, περάσαμε στο τεχνικό κομμάτι, το οποίο στα φιλικά με τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τη Ρωσία θα φανεί σε τι βαθμό βρίσκεται. Νομίζω ότι ακόμα και σε αυτά τα ματς θα είμαστε κερδισμένοι, αφού θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο ενόψει των επίσημων αγώνων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι καλό που έγινε η ανανέωση γιατί στην ομάδα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Είμαστε ένα καινούριο σύνολο, με αρκετά νέα πρόσωπα και σίγουρα δεν πάμε στη Ρωσία ως φαβορί με πολύ μεγάλους στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να παίξουμε καλό βόλεϊ. Αυτή η ομάδα, όμως, σε 2-3 χρόνια θα έχει πολύ υψηλούς στόχους», δήλωσε ο Κράβαρικ και πρόσθεσε: «Αφού ολοκληρώσαμε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, περάσαμε στο τεχνικό κομμάτι, το οποίο στα φιλικά με τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τη Ρωσία θα φανεί σε τι βαθμό βρίσκεται. Νομίζω ότι ακόμα και σε αυτά τα ματς θα είμαστε κερδισμένοι, αφού θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο ενόψει των επίσημων αγώνων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι καλό που έγινε η ανανέωση γιατί στην ομάδα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Είμαστε ένα καινούριο σύνολο, με αρκετά νέα πρόσωπα και σίγουρα δεν πάμε στη Ρωσία ως φαβορί με πολύ μεγάλους στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να παίξουμε καλό βόλεϊ. Αυτή η ομάδα, όμως, σε 2-3 χρόνια θα έχει πολύ υψηλούς στόχους»

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Εθνικής ομάδας: «Αδύνατο σημείο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σε όλες τις θέσεις. Ωστόσο, η απειρία είναι ένα στοιχείο που μπορεί να υπερκαλυφθεί με τον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών και την καρδιά. Μπορείς να κρύψεις τις αδυναμίες σου με αυτό τον τρόπο. Επίσης, το γεγονός ότι η Ελλάδα έφτασε πολλές φορές κοντά στην επίτευξη μιας διάκρισης, αλλά δεν τα κατάφερε, μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για να το πετύχουμε αυτή τη φορά».

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία σε τρία φιλικά στις 25,26 και 27 Αυγούστου και τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς την ομάδα, που θα πάει στην Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: