Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Καρφί για το βάθρο οι Καραντάσιου / Αρβανίτη

Η είσοδος στην τετράδα των Τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στη Βαλένθια είναι πια γεγονός, αφού οι Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, δεν σταματούν πουθενά και οδεύουν ολοταχώς για μετάλλιο!
Η ελληνική ομάδα του μπιτς βόλεϊ αγωνιζόμενη στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης κέρδισε άνετα τις Γερμανίδες Κλάασεν / Ρέντερ με 2-0 (21-16, 21-16), αλλά και τον καιρό, αφού ο δυνατός άνεμος και η καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν το τέλος του αγώνα δεν μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, το δυνατό σερβίς της Αρβανίτη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στην ελληνική νίκη, καθώς σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Πλάγια ντε λα Μαλβαρόσα, στάθηκε σχεδόν αδύνατο να βγει η οποιαδήποτε άμυνα από τις Γερμανίδες. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι Κλάασεν και Ρέντερ στο πρώτο σετ έφτασαν να προηγηθούν ακόμα και με 13-8, όμως η διαφορά κλάσης φάνηκε στο γήπεδο με την Καραντάσιου να αξιοποιεί στο έπακρο την εμπειρία της και να «γυρίζει» το ματς.
H Εθνική ομάδα βρίσκεται στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο οποίος διεξάγεται το Σάββατο στις 13.00 με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το SuperSport 3. Η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας δεν έχει προκύψει ακόμα, όμως, με κάποια... φυσιολογικά αποτελέσματα είναι πολύ πιθανό, οι Νορβηγίδες Χάκενταλ / Τόερλεν να βρεθούν ξανά στον δρόμο των Καραντάσιου / Αρβανίτη.
«Καμιά φορά τα αποτελέσματα μπορεί να ξεγελούν, αλλά σε μία τέτοια διοργάνωση κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Έτσι, τουλάχιστον, τα αντιμετωπίζουμε εμείς και γι' αυτό ίσως τα κορίτσια δεν έχουν χάσει μέχρι τώρα την αυτοσυγκέντρωσή τους».
Αυτά τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μανώλης Ρουμελιώτης και συμπλήρωσε: «Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Βαλένθια, καταφέρνουμε να κερδίζουμε και το λέω αυτό γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να παιχτεί μπιτς βόλεϊ με έξι μποφόρ άνεμο και καταιγίδα. Ελπίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: