Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Ήττα, αλλά ικανοποίηση

Η ήττα από τη Βουλγαρία, στο δεύτερο φιλικό στη Σόφια, με 3-0 (26-24, 26-24, 25-17), δεν στεναχώρησε ιδιαίτερα τον Αλέκο Λεώνη, που είδε με ικανοποίηση τους διεθνείς να κάνουν νέα καλή εμφάνιση μετά τη χθεσινή νίκη με 3-1 σετ. Ο αγώνας έγινε στο στάδιο Ουνιβερσιάδα (έδρα η Λέφκι Σόφιας) παρουσία 2.500 θεατών και πριν από την έναρξη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της μεγάλης τραγωδίας από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Ελλάδα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής χρησιμοποίησε και τους 13 διεθνείς αθλητές που είχε στη διάθεση του, με βασικό λίμπερο τον Στεφάνου και ακραίο τον Παπαδημητρίου. Αργότερα, δήλωνε: «Για δύο πρώτα σετ, στα δύο πρώτα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και ήμασταν καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα που νικήσαμε 3-2. Έγινε ωραίο και δυνατό παιχνίδι όπου παίχτηκε υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Η Βουλγαρία εκμεταλλεύτηκε τον πλουραλισμό της και κυρίως το σερβίς της, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί εμείς 2-0 σετ.
Είναι και αυτό ένα μάθημα για την ομάδα μου, διότι και τις δύο φορές ήταν μπροστά στο σκορ 23-20. Η απογοήτευση, η κακή ψυχολογία αλλά και οι αλλαγές που κάναμε μας έβγαλαν εκτός ρυθμού στο 3ο σετ. Σημασία έχει πως για άλλο ένα ματς ήμασταν καλύτεροι από το προηγούμενο. Έμεινα ευχαριστημένος και από τον Στεφάνου ως λίμπερο αλλά τις τελικές αποφάσεις για την 12άδα θα τις ανακοινώσω μετά το τρίτο φιλικό».
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 3 άσοι, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και της Βουλγαρίας 6 άσοι, 43 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.
ΕΛΛΑΔΑ (Λεώνης): Γκιούρδας 2π., Προύσαλης, Ρουμελιώτης 10, Σμαραγδής 12, Καρυπίδης 7, Κράβαρικ 8 / Στεφάνου (λ, 73% υποδοχή), Αρμενάκης 2, Κυριακίδης 3, Χατζηαντωνίου 2, Ιωακειμίδης 2, Κουρνέτας, Παπαδημητρίου.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Στόεφ): Ιορντάνοφ 12π., Γκαϊντάρσκι 12 (4 άσοι, 3 μπλοκ), Καζίνσκι 8, Νικόλοφ 7, Κονσταντίνοφ 8, Ζέκοφ 1 / Σαλπάροφ (λ, 72% υποδοχή), Στόικοφ 5, Ανάνιεφ 1, Ιβάνοφ, Αλεξέιεφ,

*Την Κυριακή στις 18:00 οι δύο ομάδες θα δώσουν το τρίτο τους φιλικό και στη συνέχεια ο Λεώνης θα ανακοινώσει την 12άδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: