Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Με δύο λίμπερο

Τους 12 εκλεκτούς του εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών στη Ρωσία (6-16 Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσε την Κυριακή ο Αλέκος Λεώνης έπειτα από το πέρας και του τρίτου φιλικού με τη Βουλγαρία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να θωρακίσει την άμυνα, επιλέγοντας δύο λίμπερο, ήτοι τους Στεφάνου και Παπαδημητρίου και να κόψει τον Ιωακειμίδη. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση, ενώ ερμήνευσε και το σκεπτικό των επιλογών του.

Ο Αλέκος Λεώνης δήλωσε σχετικά: "Ηταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Εχουμε το πρόβλημα της υποδοχής και της έλλειψης έμπειρων ακραίων. Αυτό με οδήγησε να πάρω την απόφαση να κρατήσω και τους δύο λίμπερο στην 12αδα ώστε να δέσω την υποδοχή, αφού περιμένουμε μεγάλη πίεση από τα αντίπαλα σερβίς. Ο Ιωακειμίδης θα μπορούσε να βοηθήσει στην πίσω ζώνη αλλά όπως αποδείχτηκε την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο δεύτερος λίμπερο και θα έχουμε και μια καλύτερη εναλλακτική για την άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιωακειμίδη για την προσπάθεια που κατέβαλε. Ο Στεφάνου και ο Παπαδημητρίου ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Εάν ανέβει λίγο και ο Κυριακίδης στην επίθεση το επόμενο το δεκαήμερο τότε θα έχουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο τηρουμένων των αναλογιών".

Η 12άδα έχει ως εξής:

Πασαδόροι: Βασίλης Κουρνέτας, Κώστας Προύσαλης.
Διαγώνιοι: Νίκος Ρουμελιώτης, Απόστολος Αρμενάκης.
Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου.
Κεντρικοί: Αντρέι Κράβαρικ, Θόδωρος Χατζηαντωνίου, Νίκος Σμαραγδής.
Ακραίοι: Μάριος Γκιούρδας, Θεόκλητος Καρυπίδης, Γιάννης Κυριακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: