Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

«Για την Ελλάδα»

«Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα», είχαν πει πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, χωρίς να ξέρουν τι χρώμα θα έχει... Τελικά, πήραν το χρυσό, κερδίζοντας στον τελικό της Βαλένθια τις Γερμανίδες, Σάρα Γκόλερ / Λάουρα Λούντβιγκ με 2-1 σετ (21-15, 22-24, 15-12). Οι Ελληνίδες λοιπόν, είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, καθώς είχαν κερδίσει τον τίτλο και το 2005.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυνατά για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας που συνεχίζουν αήττητες από την Κάλυμνο και μετά, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ και αυτό στον σημερινό τελικό. Καραντάσιου και Αρβανίτη εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους και τα εύκολα λάθη των αντιπάλων τους και έφτασαν σχετικά εύκολα στο 1-0. Έχοντας κατακτήσει το πρώτο σετ και λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο η Βίκυ ακούστηκε να λέει στη Βάσω «Πάμε έτσι γερά, ωραία», ωστόσο, οι Γερμανίδες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.
Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο και για πρώτη φορά Γκόλερ / Λούντβιγκ προσπέρασαν στο σκορ με 13-12. Το μπλοκ της Βίκυς δεν έβγαινε, με την μπάλα να την... πουλάει σε πολλές περιπτώσεις κι έτσι ο Γερμανίδες πήραν προβάδισμα και έφτασαν πρώτες στο σετ μπολ, αλλά το έχασαν, όπως και οι Ελληνίδες όμως, που πήγαν να «γυρίσουν» το ματς και να τελειώσουν το παιχνίδι. Τελικά, ένα μπλοκ άουτ και ένα λάθος από τη Βάσω οδήγησαν το ματς στην ισοφάριση.
Το τάι μπρέικ άρχισε ιδανικά για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες καθώς προηγήθηκαν 8-2, αλλά από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα απίστευτο σερί των Γερμανίδων που έφεραν το ματς στο 10-9. Κάπου εκεί άρχισαν τα απανωτά λάθη στο σέρβις κυρίως από τη Γκόλερ, και τα... δώρα αυτά έφεραν το σκορ στο 14-11 (με άσο της Βίκυς), ενώ το άουτ σερβίς της Λούντβιγκ έγραψε τον επίλογο της σπουδαίας νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: