Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

«Πρώτα η ομάδα»

Με προορισμό τη Σόφια θα αναχωρήσει αύριο η αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τα τρία φιλικά με τη Βουλγαρία, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και για την τελική επιλογή του Αλέκου Λεώνη για τη θέση του λίμπερο.

Οι Αχιλλέας Παπαδημητρίου και Γιώργος Στεφάνου θα διεκδικήσουν τη θέση μέχρι την τελευταία στιγμή και ο Στεφάνου μιλάει για τη μεγάλη δοκιμασία: «Αυτή η ομάδα ξεκίνησε με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι πολύ θετικό, αφού δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να διαλέξει ανάμεσα σε αθλητές που παρουσιάζουν αγωνιστικότητα, θέληση και πείσμα.

Αυτό βγαίνει σε καλό και στους παίκτες είτε πετύχουμε το στόχο μας, δηλαδή να λάβουμε μέρος στο Πανευρωπαϊκό, είτε όχι, είμαστε κερδισμένοι από την καλή δουλειά που έχουμε κάνει» λέει ο Στεφάνου, ενώ για την άτυπη μονομαχία του με τον Παπαδημητρίου τόνισε: «Δεν υπάρχει άγχος. Είναι μία διαδικασία στην οποία έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική. Να κερδίσει τη θέση ο καλύτερος γιατί πάνω απ όλα είναι η ομάδα».

«Κάτω τα κεφάλια»
Σχετικά με τα φιλικά στη Σόφια με τη Βουλγαρία ο 26χρονος λίμπερο είπε: «Τα ματς με τη Βουλγαρία και τη Ρωσία θα δείξουν σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Μετά την αποτυχία της Ιαπωνίας, όλοι βάλαμε τα κεφάλια κάτω για να δουλέψουμε και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί τέτοια εικόνα από την εθνική ομάδα».

Μικρό καλάθι
Οσο για το στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας ο Στεφάνου κράτησε μικρό καλάθι: «Εάν βγει στο γήπεδο αυτή η προσπάθεια που καταβάλουμε στις προπονήσεις, το σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε ποιοτικό βόλεϊ. Αυτός είναι και ο άμεσος στόχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: