Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Κρίστιανσον: "Δεν αξίζουμε αυτό το κοινό"

"Είμαστε καινούργια ομάδα και δεν είναι εύκολο για εμάς να εκφράσουμε επιθετική συμπεριφορά. Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 30/10) παλέψαμε ακόμα και αν δεν είχαμε αυτή τη συμπεριφορά. Όσο για τους Έλληνες φιλάθλους; Δεν μπορώ να τους καταλάβω. Κανείς δεν έκανε άσεμνες χειρονομίες, κανένας δεν προκάλεσε. Δεν αξίζουμε αυτό το κοινό. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό κοινό που να έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει βόλεϊ", ήταν τα λόγια του Σουηδού προπονητή του Ολυμπιακού.


Ενδιαφέρουσα ήταν η άποψη των αρχηγών των δύο ομάδων, Σωτήρη Πανταλέοντα (Παναθηναϊκός) και Ιβάν Μίλκοβιτς (Ολυμπιακός).

Ο Πανταλέων υποστήριξε "με... χαλάει αυτή η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα. Και βέβαια μας επηρεάζει αρνητικά μία τέτοια κατάσταση. Ας μη ξεχνάμε ότι προπονούμαστε σκληρά καθημερινά4 με 5 ώρες για αυτό το παιχνίδι. Να έρθουμε να παίξουμε έναν αγώνα βόλεϊ. Πρέπει οι αρχές να πάρουν μέτρα". Ο διεθνής κεντρικός έδωσε συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν και υποστήριξε ότι "το παιχνίδι χάθηκε από τα δικά μας λάθη".



Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ιβάν Μίλκοβιτς αρνήθηκε να σχολιάσει τ
η διακοπή του αγώνα, ξεκαθαρίζοντας ότι "είμαι εδώ για να παίξω βόλεϊ, όχι να σκέφτομαι τους οπαδούς". Αναγνώρισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την Τύχη στο πλευρό τους και πήραν τη νίκη σε έναν αγώνα με πολλές κακές στιγμές για την ομάδα του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση τους. Διέγνωσε ωστόσο ότι υπάρχει αδυναμία στην ομάδα του να κλείσει το σετ, όταν αυτή προηγείται στο σκορ. Το ίδιο πρόβλημα είχε και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.



"Είμαι ευχαριστημένος που δεν χτύπησε κανείς"
Δύο Πολωνοί δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Αθήνα για το ντέρμπι των "αιωνίων". Ο Πάβελ Ζαγκούμνι που ενημερώνει τους συμπατριώτες του με το νι και με το σίγμα γι
α το συμβαίνει στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε "είμαι ευχαριστημένος που δεν χτύπησε κανείς. Ήταν μία κακή στιγμή και ελπίζω να μην επαναληφθεί στη ρεβάνς (σ.σ. στου Ρέντη)".

"Χρειάζεται να ξεχάσουμε ό,τι έγινε σε δύο ημέρες. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε στο σερβίς και εμείς φέραμε σε ισορροπία το παιχνίδι με το καλό μπλοκ. Στα πλέι οφ θα είμαστε πανέτοιμοι".

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, Δημήτρης Τζούριτς ζει στην Ελλάδα από μικρή ηλικία. Ωστόσο δεν έχει συνηθίσει σε αυτή την εικόνα στην κερκίδα και εξήγησε ότι "κάτι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα. Το βόλεϊ δεν είναι σαν το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο που υπάρχει σωματική επαφή. Εμείς δεν προκαλούμε κανέναν. Καμία ομάδα δεν βοηθά η διακοπή ενός αγώνα. Για παράδειγμα εκεί που ήμουν ζεστός, μία φάση αργότερα το σώμα μου είχε κρυώσει. Ούτε εμάς, ούτε τον Παναθηναϊκό βοήθησε η διακοπή".

Τέλος, ο πρώην "πράσινος" Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο πρόσωπο του "με πείσμωσαν παραπάνω και ήθελα τη νίκη. Στο τάι μπρέικ δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Το κλειδί της νίκης ήταν ότι σταματήσαμε στα κρίσιμα σημεία τον Αγκάμεζ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: