Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO-09: Αφιέρωμα στην προκριματική φάση

Εξι εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2009 που θα γίνει στην Τουρκία (4-14 Σεπτεμβρίου) αναζητούν κάτοχο μέσα από τους αγώνες των έξι προκριματικών ομίλων που συνεχίζονται 23-25 Μαϊου και 30 Μαϊου – 1 Ιουνίου.
Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης στον Δ΄προκριματικό όμιλο όπου θα έχει αντιπάλους τη Μ.Βρετανία, την Σουηδία και το Βέλγιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Α΄γύρου στο Αντβέρπ στο διάστημα 23-25 Μαϊου.
Οι αγώνες του Β΄γύρου θα γίνουν στη Γλυφάδα 30 Μαϊου – 1 Ιουνίου. Η πρώτη ομάδα του ομίλου θα προκριθεί απ΄ευθείας στα τελικά. Η δεύτερη ομάδα θα έχει δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Σεπτεμβρίου.
Απ΄ ευθείας στα τελικά της Τουρκίας (4-14/9/2009) και χωρίς προκριματικά έχουν προκριθεί η διοργανώτρια Τουρκία και οι έξι πρώτες ομάδες του Euro-2007 που είναι Ισπανία (κάτοχος), Ρωσία, Σερβία, Φιλανδία, Γερμανία και Ιταλία.
Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν απ΄ ευθείας στα τελικά. Οι δεύτερες θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία για πρόκριση σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2008.

Μετά από κλήρωση βγήκαν τα ζευγάρια των δεύτερων ομάδων και είναι: Δ2-ΣΤ2, Α2-Γ2, Β2-Ε2. Εάν η ελληνική ομάδα πάρει την 2η θέση στον όμιλο της θα αντιμετωπίσει την 2η ομάδα του ΣΤ΄ ομίλου.
Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής ανδρών θα είναι η Μ.Βρετανία που κάνει προσπάθεια για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο.

Οι 12 αθλητές που θα έχει στη διάθεσή του ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης είναι οι εξής:

ΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Νίκος Σμαραγδής (Κεντρικός) 129
Αντρέι Κράβαρικ (Κεντρικός) 75
Ευγένιος Γκόρτσανιουκ (Ακραίος) 8
Γιώργος Στεφάνου (Λίμπερο) 114
Ανδρέας Ανδρεάδης (Κεντρικός) 62
Ηλίας Λάππας (Ακραίος) 167
Βασίλης Κουρνέτας (Πασαδόρος) 262
Νίκος Ρουμελιώτης (Διαγώνιος) 234
Δημήτρης Τζούριτς (Ακραίος) 6
Θεόκλητος Καρυπίδης (Ακραίος) 64
Κωνσταντίνος Προύσαλης (Πασαδόρος) 107
Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος) 47

Της αποστολής ηγείται το μέλος του Δ.Σ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Μανώλης Παπαδάκης, ενώ στο Βέλγιο θα ταξιδέψουν και οι Δημήτρης Βαλσαμίδης (Β. προπονητής), Ρούλης Αγραπιδάκης (Τeam manager), Νίκος Παπαγεωργίου (Φυσικοθεραπευτής), Παναγιώτης Κουντουρίδης (Στατιστικολόγος), Ρήγας Ρηγόπουλος (φροντιστής) και Ηλίας Παπαϊωάννου (Δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΠΣΑΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: