Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO-09: Βέλγιο - Μ.Βρετανία 3-0


Σαν… σε προπόνηση το Βέλγιο επικράτησε στο «Λότο Αρένα» της Αμβέρσας με 3-0 (25-17, 25-20, 25-15) της Μ. Βρετανίας, στο ματς που άνοιξε απόψε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Α’ προκριματικού γύρου του Δ’ και έκανε το «2 στα 2». Η ομάδα της οικοδέσποινας χώρας μπροστά σε 700 περίπου φίλους της πανηγύρισε μία εύκολη νίκη και προετοιμάζεται πλέον για το αυριανό μεγάλο φινάλε (3μμ) με την Ελλάδα. Χωρίς το διεθνή Χόχο, αλλά με τον Ντεπέστελε να μοιράζει αριστοτεχνικά παιχνίδι στους συμπαίκτες του, το Βέλγιο καλύτερο σε όλους τους τομείς, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους μαχητικούς, είναι αλήθεια, αλλά άπειρους ακόμη Βρετανούς, που βρίσκονται πάντως σε καλό δρόμο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Η πολύ καλή εμφάνιση πάντως του Βέλγου Βαρντ Κουκ δεν άφησε να φανεί ιδιαίτερα το κενό του Βέλγου άσου, Κριστόφ Χόχο, που απουσίασε για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο 28χρονος ακραίος στην πρεμιέρα με τη Σουηδία αισθανόταν έντονες στομαχικές διαταραχές, ενώ χθες ήταν άρρωστος. Πάντως όπως δήλωσε δεν χάνει με τίποτα το αυριανό κρίσιμο ματς με την Ελλάδα το οποίο περιμένει να είναι εξαιρετικά αμφίρροπο. «Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες, που παίζουν σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε την ανάλογη πείρα. Σίγουρα στο αυριανό ματς θα κριθεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό η πρώτη θέση, αλλά εμάς δεν μας πειράζει να έρθουμε και δεύτεροι και να έχουμε μία ακόμη ευκαιρία στα μπαράζ» τόνισε ο πρώην αντίπαλος του Θοδωρή Μπάεφ στο πρωτάθλημα του Ντουμπάι, όπου κατέκτησε μάλιστα και τον τίτλο, αφήνοντας στον Έλληνα άσο το Κύπελλο. Από φέτος πάντως τα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν παρελθόν για τον ίδιο, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση να ακολουθήσει το φίλο και συμπαίκτη του Ντεπέστελε στην Α1 Ανδρών, επιβεβαιώνοντας έτσι τις παρακάτω δηλώσεις του Βέλγου πασαδόρου.
Κερδισμένοι πόντοι 75-52: Σερβίς 2-1, Επίθεση 38-36, Μπλοκ 10-2, Λάθη αντιπάλου 25-13.
ΒΕΛΓΙΟ (Γκέβερ): Ντεπέστελε 2, Βαν Ντεκράεμ 9, Βαν Χούτεμ 8, Κουκ 9, Βερχεστ 6, Βαν Βάλε 14 / Καλεμπέρτ (λ. - 86% υποδοχή), Βαν ντε Βόρντε 2
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Μπρόκινγκ): Πάιπς 2, Μπένετ 2, Πινκ 10, Πλότιτσερ 12, ΜακΓκίβερν 2, Βιμς 11 / Σάλερ (43% - υποδοχή), Σινκλέρ, Ο’ Μάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: