Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Εκτός 8άδας η Εθνική


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για την Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πούνα της Ινδίας, αυτή τη φορά από την Κούβα με 3-0 σετ (25-17, 25-20, 25-16). Το εθνικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, η οποία διαθέτει στις τάξεις της τρεις βολεϊμπολίστες που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους. Το καλύτερο σετ για την ελληνική ομάδα ήταν το δεύτερο που όταν πλησίασε στο σκορ (20-18) δύο χαμένα σερβίς ήταν η αιτία για να το χάσει. Στο πρώτο σετ οι Κουβανοί πέρασαν γρήγορα μπροστά στο σκορ, πήραν μία διαφορά έξι πόντων (2-8) την οποία και διατήρησαν. Στο τρίτο σετ η ελληνική ομάδα πλησίασε στους δύο πόντους (16-14), αλλά ένα παιδικό λάθος ήταν η αφορμή για να επέλθει ο εκνευρισμός στην ελληνική ομάδα, τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Κουβανοί και έφτασαν στο τελικό 25-16.
ΕΛΛΑΔΑ: Γεωργιάδης, Ρουμελιωτάκης 6, Χαραλαμπίδης 4, Δ. Εφραιμίδης 2, Πελεκούδας 5, Τζούριτς 13, Δαρίδης (λ), Ν. Εφραιμίδης 5, Λυκούρεσης 3, Δρογκάρης 1.
ΚΟΥΒΑ: Λεόν 11, Καμέχο 9, Σεπέδα 5, Ματσίας 2, Ερνάντεζ 14, Μέσα 12, Αντράδε (λ), Λα Ρόσα.
Αύριο Κυριακή η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει (13.30) την Αργεντινή, η οποία ηττήθηκε από την Γαλλία με 3-2 σετ.
Η βαθμολογία του γ΄ ομίλου
1. Γαλλία 4 (6-2)
2. Αργεντινή 3 (5-3)
3. Κούβα 3 (3-3)
4. Ελλάδα 2 (0-6)
Δηλώσεις
Γιώργος Καραβιδόπουλος (προπονητής): «Είχαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και στην επίθεση. Οταν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία απέναντι στην Κούβα δεν μπορείς να την κερδίσεις. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από το γήπεδο ώστε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Βέβαια αν εξαιρέσουμε την Αργεντινή οι αντίπαλοί μας δεν είναι της κλάσης της Γαλλίας και της Κούβας. Από τη στιγμή που χάθηκε ο στόχος των 8 θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες για πολύ καλύτερα πράγματα. Θα δώσουμε όμως τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε αυτό που προανέφερα».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής της Κούβας, Γκαλά Ροντρίγκεζ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τζούριτς, ο οποίος τον ευχαρίστησε. Όσον αφορά το παιχνίδι ο κ. Ροντρίγκεζ είπε: «Οργανώσαμε όλο το παιχνίδι μας για να αποφύγουμε το πολύ καλό μπλοκ του Τζούριτς. Υπολογίζαμε πολύ την ελληνική ομάδα, είχαμε μέσα μας κάτι που δεν θα το έλεγα φόβο, αλλά έπρεπε να είμαστε σοβαροί».
Μίταρ Τζούριτς: «Δυστυχώς κάναμε τα ίδια λάθη όπως και με τη Γαλλία. Δεν πιέσαμε στο σερβίς και δεχτήκαμε μία ήττα από μία καλύτερη ομάδα».
Δημήτρης Χαραλαμπίδης: «Ξέραμε από την αρχή ότι το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Κούβα ήταν καλύτερη και εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε με τα παιδιά να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να πάρουμε μία θέση που μας αξίζει».
Γιάννης Ρουμελιωτάκης: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε, διότι θέλαμε να διεκδικήσουμε μία θέση στην οκτάδα. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα και να μην ξεχνάμε ότι η αντίπαλος ήταν η Κούβα. Μία ομάδα πάρα πολύ καλή. Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι διότι είμαστε μία ομάδα που μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Από εδώ και πέρα θα διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση στο τουρνουά».
Θεολόγος Δαρίδης: «Και πάλι δεν ήμασταν σταθεροί. Κάναμε πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Δεν παίξαμε καλά στα δύο πρώτα σετ, στο τελευταίο το παλέψαμε αλλά και πάλι στοίχισαν τα λάθη μας».
* Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στην κερκίδα του Μπάντμιντον Χολ υπήρχε αναρτημένη μία ελληνική σημαία. Ήταν του Χρήστου Καλπάκα, οποίος εργάζεται στην ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, παλαιός βολεϊμπολίστας και διαιτητής και ήρθε να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας μαζί με τη σύζυγό του Ράνια Χατζοπούλου και τον γιο τους Σταμάτη.
* Από τα πολλά που αντίκρισε η ελληνική αποστολή στο Πούνε ήταν και αυτό με την ελληνική σημαία στην οποία οι Ινδοί έχουν τον σταυρό στα δεξιά.
* Στο παιχνίδι με την Γαλλία τα μέλη της ελληνικής αποστολής πίστεψαν ότι οι Ινδοί έχουν χειροκίνητο πίνακα, διότι προηγήθηκε δίωρη διακοπή ρεύματος. Ωστόσο και σήμερα αντίκρισαν την ίδια εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: