Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη με τον διεθνή πασαδόρο της Εθνικής Εφήβων Γιώργο Δρόγκαρη

Σήμερα το greek-volley.blogspot.com έχει την τιμή να φιλοξένει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής πετοσφαίρισης. Ο Γιώργος Δρόγκαρης, ο νεαρός διεθνής με την Εθνική Εφήβων αθλητής του Πανελληνίου, ανοίγει την καρδιά του και αναφέρεται τόσο στην συμμετοχή και τα παιχνίδια της Εθνικής Εφήβων όσο και στους προσεχείς αγώνες της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Παράλληλα σχολιάζει το νέο πρωτάθλημα και μοιράζεται τις εκτιμήσεις του γι' αυτό.


Ποια είναι η εικόνα που σου έχει μείνει από τους αγώνες στο Πούνε της Ινδίας; Πως κρίνεις την εμπειρία;

Όλοι οι αγώνες στη Ινδία ήταν πολύ καλοί και όλα τα παιχνίδια ήταν δυνατά. Κάποιες ομάδες ήταν σαφώς καλύτερες από εμάς, άλλες στις δυνατότητες μας και άλλες υποδεέστερες από εμάς. Σε όλους μας υπάρχει μια πικρία διότι δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά την Ελληνική ομάδα αλλά παρόλα αυτά τα παιχνίδια που παίξαμε θα μας βοηθήσουν πολύ διότι μας πρόσφεραν πολλαπλές και χρήσιμες εμπειρίες που άλλα παιδιά δεν τις έχουν στη ηλικία μας.

Τι πιστεύεις πως έλειπε από την Ελληνική ομάδα;

Αυτό που έλειπε από τη ομάδα κατά τη γνώμη μου ήταν η διάθεση και ο ψυχισμός που είχαμε στα προκριματικά του παγκοσμίου στην Κροατία, βέβαια υπήρχαν και οι ασθένειες που μας ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική Εθνική ομάδα και την προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας;

Κατά τη γνώμη μου η Εθνική ομάδα των ανδρών διαθέτει πολλούς κάλους παίχτες και μέσα από σκληρή δουλειά, προπόνηση άλλα και ομαδικότητα θα μπορέσει να καταφέρει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και γενικότερα έχει τις δυνατότητες να καταφέρει κάτι καλό.


Τι πιστεύεις πως λείπει από την Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια και μένει μακριά από τις επιτυχίες παρόλο που σε συλλογικό επίπεδο οι ελληνικές ομάδες έχουν ανεβάσει τον πήχη;

Το πρόβλημα που υπάρχει και η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν πάει καλά είναι ότι πολλοί από τους διεθνείς παίχτες στους συλλόγους τους δεν παίζουν, ενώ την θέση τους έχουν καταλάβει οι ξένοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλά παιχνίδια στα πόδια τους ούτως ώστε αυτά να τους βοηθήσουν και στη εθνική ομάδα και να είναι πιο έτοιμοι να αγωνιστούν.

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α1; Ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν και ποιες θα είναι αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους;

Πολλές ομάδες φέτος στη Α1 έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανεβάσουν τον πήχη ακόμα περισσότερο με τις μεταγραφές που κάνουν και έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα. Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές είναι ο Ολυμπιακός , ο Παναθηναϊκός , ο Ηρακλής, η ΕΑΠ άλλα και η ΑΕΚ που έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές. Οι ομάδες που πιστεύω πως θα παλεύουν για τη σωτηρία είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Κηφισιά και η Λαμία.


Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα σου τον Πανελλήνιο;

Ο Πανελλήνιος φέτος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια με τις μεταγραφές που έκανε ούτως ώστε να κρατηθεί στη κατηγορία, να παίξει καλό volley και να βοηθήσει μέσα από τα παιχνίδια και τους νεαρούς ηλικίας αθλητές του.

Και τελειώνοντας πες μας αν έχεις κάποιο παίχτης πρότυπο, κάποιος που είτε θα ήθελες να συναντήσεις είτε θα ήθελες να τον είχες συμπαίκτη.

Πρότυπο μου είναι ο Nicola Grbic. Θα ήθελα να τον γνωρίσω και αν ήταν δυνατόν να τον έχω συμπαίκτη μου διότι από αυτόν θα "έβλεπα" και θα μάθαινα πολλά μυστικά που δεν θα μπορούσα να τα μάθω από άλλους παίχτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: