Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Χαριτωνίδης : "Γίνεται πολύ καλή δουλειά"


Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζονται οι προπονήσεις, πρωί-απόγευμα, στο στρατόπεδο του Ηρακλή με τον προπονητή της ομάδας Χάρι Μπρόκινγκ να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Το Σάββατο το απόγευμα η ομάδα θα έχει ρεπό. Αντιπροσωπεία της ομάδας θα δώσει το παρών στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ηρακλή με τον Άρη. Για την προετοιμασία της ομάδας, τους στόχους αλλά και το κλίμα που επικρατεί στο κυανόλευκο στρατόπεδο μίλησε ο Γιάννης Χαριτωνίδης που για δεύτερη χρονιά θα φοράει τη φανέλα του Ηρακλή.

«Γίνεται τρομερή δουλειά στις προπονήσεις. Καθημερινά κάνουμε διπλές προπονήσεις. Δουλεύουμε πολύ πάνω στη φυσική κατάσταση. Το πρωί κάνουμε βάρη και στίβο και το απόγευμα δουλεύουμε στο γήπεδο. Το θετικό είναι ότι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι πολύ καλό. Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις προπονήσεις δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Και οι νέοι αθλητές που ενσωματώθηκαν φέτος στην ομάδα και οι παλιοί. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που είμαστε δώδεκα στις προπονήσεις και δεν έχουμε πολλές απουσίες. Δουλεύουμε καλύτερα έτσι, και ο χρόνος κυλάει πιο ευχάριστα».

Αναφορικά με την παρουσία αρκετών νέων αθλητών στο τμήμα αλλά και την ενέργεια που δίνουν στις προπονήσεις χάρη και στο νεαρό της ηλικίας τους ο Χαριτωνίδης συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι πολύ θετικό που στην ομάδα συμμετέχουν νέοι σε ηλικία αθλητές. Ωστόσο και οι μεγαλύτεροι δεν υστερούν. Δουλεύουμε όλοι πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους να βλέπουν τον Κράβαρικ. Είναι πρότυπο για αυτούς. Λείπουν βέβαια αρκετοί αθλητές αλλά μόλις και αυτοί ενσωματωθούν θα είμαστε πολύ καλά».

Όσο για τους στόχους ο έμπειρος πασαδόρος είπε: «Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Νομίζω ότι τόσο ο προπονητής όσο και η διοίκηση έχουν ξεκαθαρίσει τους στόχους. Συμμετοχή στον τελικό πρωταθλήματος, διεκδίκηση του κυπέλλου και πρόκριση στο φάιναλ φορ του CEV CUP. Νομίζω ότι εάν εμείς εμφανιστούμε όπως πρέπει και μας βοηθήσει και η κλήρωση μπορούμε να φθάσουμε και πάλι στο φάιναλ φορ. Ο Ηρακλής κακά τα ψέματα είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Τα πάντα βέβαια και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση».
Σε ερώτηση για το τι περιμένει από το νέο πρωτάθλημα ο Γιάννης Χαριτωνίδης τόνισε: «Και του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Μπορεί ίσως να μην είναι καλύτερο από το περσινό αλλά οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο έχουν ενισχυθεί περισσότερο. Θα υπάρχει περισσότερο πίεση στην πρώτη πεντάδα. Και ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε , και ο Παναθηναϊκός, και η Πάτρα και ο Άρης. Θα υπάρχει λοιπόν ανταγωνισμός μεγάλος στις πρώτες θέσεις. Για αυτό ακριβώς και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας. Θα πρέπει οι φίλαθλοι του Ηρακλή να γεμίζουν το γήπεδο ασφυκτικά όπως έκαναν παλιά γιατί πραγματικά σε μία καυτή έδρα όπως είναι η Μίκρα όταν είναι γεμάτη πολύ δύσκολα θα χάσουμε. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: