Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Αυτούς φοβήθηκε ο Π@νούτσος?

Ενας νεκρός 24 ετών και ένας βαριά τραυματίας 26 ετών, που διέφυγε τον κίνδυνο, είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής επτά ατόμων σε καφετέρια στη Λούτσα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο η δολοφονία να συνδέεται άμεσα με αθλητική βία. Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν ο 27χρονος δράστης του φονικού, ο 25χρονος βασικός συνεργός του, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκε και ο τρίτος της παρέας, που -σύμφωνα με μαρτυρίες- δεν είχε ενεργή συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή.
Ο νεκρός οπαδός είναι ο 24χρονος Θεόφιλος Σταυράκης, που δέχθηκε μαχαιριά στο στήθος και εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Ηταν οπαδός του Ολυμπιακού και -σύμφωνα με την αστυνομία- είχε καταδικαστεί το 2005 σε δύο μήνες φυλάκιση και έξι μήνες στέρηση εισόδου σε αθλητικούς χώρους, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στον αγώνα Ηρακλή - Ολυμπιακού. Ο σοβαρά τραυματίας, επίσης οπαδός του Ολυμπιακού, ονομάζεται Κώστας Μπακανδρίτσας, είναι 26 ετών και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου μεταφέρθηκε από το «Γεώργιος Γεννηματάς» και δέχθηκε και αυτός μαχαιριά στο στήθος.
Επισήμως η εξήγηση που δίνουν οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής είναι οι διαφορές που είχαν για άσχετους λόγους με ένα από τα θύματα, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι οργανωμένοι φίλαθλοι των δύο «αιώνιων» αντιπάλων στη Λούτσα και τη Ραφήνα και ότι η χθεσινή τραγωδία έρχεται μία στιγμή που ακόμη είναι νωπό το περιστατικό της δολοφονίας του 25χρονου οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου πέρυσι στη λεωφόρο Λαυρίου.
Οι δύο νεαροί φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν πάει μαζί με τους γονείς τους στο γήπεδο. Μετά το νικηφόρο αγώνα της ομάδας τους, όταν έφθασαν στη γειτονιά τους, οι γονείς πήγαν στα σπίτια, ενώ τα παιδιά κάθισαν στην καφετέρια που βρίσκεται στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Απόλλωνος.
Η εξήγηση που έδωσαν στους αστυνομικούς οι συλληφθέντες, που είναι χρήστες ναρκωτικών, είναι ότι θεωρούσαν πως ο 24χρονος και ο 26χρονος τους είχαν «καρφώσει» στην αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: