Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Οι νέοι όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών


Όπως προβλέπεται και στο καταστατικό της ΕΣΑΠ, εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης οι όροι συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών περιόδου 2008-2009. Έτσι, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο επόμενο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών θα πρέπει να πληρούν, και τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Κατάθεση στην ΕΣΑΠ μέχρι τις 31 Ιουλίου 2008 τουλάχιστον τεσσάρων (4) συμβολαίων αθλητών που αγωνίστηκαν μια από τις δυο (2) προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους στην Α1 Εθνική Κατηγορία της Ελλάδος, την Α1 και Α2 Κατηγορία Ιταλίας ή την 1η Εθνική κατηγορία άλλης χώρας.
2. Ελάχιστες γηπεδικές προδιαγραφές:
- Ελεύθερη ζώνη: 4 μ. (από την πλάγια γραμμή) και 8 μ. (από την πίσω πλευρά)
- Ύψος στην ελεύθερη ζώνη : 8,5μ.
- Χωρητικότητα: 500 άτομα (Κανονική περίοδος) & 1500 (Play Offs)
- Στους αγώνες των Play Offs για τις θέσεις 1-4 (ημιτελικοί- τελικοί) θα ισχύουν οι αντίστοιχες γηπεδικές προϋποθέσεις της διοργάνωσης του Champions League της CEV.
- Βαμμένο αγωνιστικό χώρο βόλεϊ ή δάπεδο taraflex


Οι όροι αυτοί κοινοποιήθηκαν στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την ενημέρωση των Σωματείων που συμμετέχουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία, ενω παράλληλα ζητήθηκε και η πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκπροσώπους των Σωματείων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας για να επεξηγηθούν όλες οι λεπτομέρειες των όρων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: