Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Στην 17η θέση Θάλεια / Μαρία στην Αδελαΐδα


Για δεύτερη φορά στο Όπεν της Αδελαΐδας για το παγκόσμιο σιρκουί του μπιτς βόλεϊ, οι Θάλεια Κουτρουμανίδου / Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο19) «προδόθηκαν» στο τάι μπρέικ. Η ήττα με 2-1 (16-21, 21-17, 15-10) από τις Βραζιλιάνες αδελφές Σαλγκάδο (Μαρία Κλάρα / Καρόλ Νο13), σήμανε το τέλος των προσπαθειών για τις Ελληνίδες διεθνείς αθλήτριες, οι οποίες κατέλαβαν την 17η θέση στην Αυστραλία που τους απέφερε 120 βαθμούς και χρηματικό έπαθλο 3.000 δολάρια. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για το εναρκτήριο Όπεν της FIVB, Θάλεια και Μαρία στόχευαν σε ένα μονοψήφιο αποτέλεσμα που θα τις βοηθούσε στην αποφυγή ενδεχόμενης συμμετοχής στα προκριματικά επόμενων τουρνουά του Γουόρλντ Τουρ, αλλά κυρίως θα τις έφερνε ακόμα πιο κοντά στο Πεκίνο.
Ωστόσο, το σκηνικό του πρώτου αγώνα με τις Αμερικανίδες Γουατσχόλντερ / Τέρνερ (Νο14) επαναλήφθηκε, καθώς ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν επί των Βραζιλιάνων με 21-16. Από εκεί και πέρα, όμως, οι Μαρία Κλάρα / Καρόλ (Νο13) απέδειξαν ότι δεν το βάζουν εύκολα κάτω και γύρισαν το παιχνίδι. Στο δεύτερο σετ, οι αδελφές Σαλγκάδο ήταν καλύτερες και επικράτησαν 21-17, οδηγώντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί, η ελληνική ομάδα –όπως και με τις ΗΠΑ- δεν απέφυγε τα λάθη στα κρίσιμα σημεία και αυτή τη φορά της στοίχησαν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Καραχάλιος (άμεσος συνεργάτης του υπεύθυνου προπονητή Εθνικών ομάδων, Μανώλη Ρουμελιώτη), ο οποίος συνόδευσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Αδελαΐδα τόνισε: «Σε γενικές γραμμές τα κορίτσια έδωσαν τρία καλά παιχνίδια. Κάναμε μία νίκη επί της καλύτερης γιαπωνέζικης ομάδας και χάσαμε δύο ματς στο τρίτο σετ απέναντι σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Παρά την 17η θέση, Θάλεια και Μαρία δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και παίζουν πιο ποιοτικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, αυτή η πρώτη γεύση που μου έμεινε είναι γλυκόπικρη, γιατί ενώ δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα μονοψήφιο αποτέλεσμα που θα ήταν και το ιδανικό, είδα την ομάδα να παλεύει μέχρι τον τελευταίο πόντο μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: