Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο Ηρακλής Liu-Jo 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Ηρακλής Liu-Jo στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ηρακλής Liu-Jo επιβλήθηκε με σχετική άνεση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0(21-25, 22-25, 22-25)και τερμάτισε τέταρτος στη βαθμολογική κατάταξη. Έτσι στην πρώτη φάση των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8 ο Ηρακλής με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί στην έδρα του Ηρακλή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/3 και ώρα 18.00.

Παρά την απουσία του τιμωρημένου Κονσταντίνοφ, αλλά και του Κονσεισάο που είχε ένα τροχαίο ατύχημα πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα με συνέπεια να έρθει καθυστερημένος στο γήπεδο, ο Ηρακλής δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με το τρίποντο μέσα από την Καλαμαριάς. Με καλό σερβίς (12 συνολικά άσους) και περισσότερες λύσεις στην επίθεση ο Ηρακλής δεν κινδύνεψε παρά το ότι υπέπεσε σε 32 λάθη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τα τρία σετ κύλησαν πανομοιότυπα. Και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο -πόντο στο σκορ μέχρι και το 20-20. Σε εκείνο το σημείο ο Ηρακλής πατούσε γκάζι και έφθανε χωρίς πρόβλημα στην κατάκτηση του σετ.

Απόλλων Καλαμαριάς (Περσιανλής): Ζομπό 13, Ρόμπερτς 6, Ντίαζ 3,5, Μορένο 3,5, Παπαιακώβου 3, Νικηφορίδης 4, Παπαδημητρίου Θ. (λ-45%), Νίλσεν, Δημητριάδης.

Ηρακλής (Γκουλινέλι): Άχρεμ 16,5, Κράβαρικ 6,5, Γκόρτσανιουκ 9,5, Τίσερ 5, Νίλσον 12, Κανέλλος 5,5, Μπρουκς (λ-71%), Χαριτωνίδης, Κουλιέρης.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ηρακλή Liu-Jo Φλάβιο Γκουλινέλι τόνισε: «Περίμενα ένα πιο δύσκολο παιχνίδι όχι τόσο για τον αντίπαλο όσο γιατί εμείς προερχόμαστε από πολύ σκληρή δουλειά, και οι αθλητές μου είναι αρκετά επιβαρημένοι. Για αυτό ακριβώς και δεν ξεκινήσαμε καλά, και κάναμε αρκετά λάθη. Ωστόσο όσο προχωρούσε το παιχνίδι ανεβάσαμε την απόδοση μας σε όλους τους τομείς και κυρίως στο σερβίς. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά σε αυτό το παιχνίδι κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούνται». Αναφορικά με το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη ο Γκουλινέλι τόνισε: «Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Για εμάς θα είναι δύσκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ακολουθεί το φάιναλ φορ στην Πράγα αλλά οι αθλητές μου πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, γιατί αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουμε πριν το φάιναλ φορ και θα πρέπει να δείξουμε και χαρακτήρα και διάθεση για τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Μάρκους Νίλσον τόνισε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Αν και προερχόμασταν από ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, και το μυαλό μας δεν ήταν 100% σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο παίξαμε όσο χρειάζονταν για να πάρουμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: