Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Πρώτη φιλική νίκη του Ηρακλή Liu-Jo 3-1 την ΕΑΠ



Την πρώτη του νίκη έστω και σε φιλικό παιχνίδι σημείωσε πριν από λίγο ο Ηρακλής Liu-Jo που επικράτησε της ΕΑΠ με 3-1 (23-25, 25-22, 25-20, 25-20) στο ΕΓ Μίκρας. Αυτό ήταν και το δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.
Ο Κώστας Αρσενιάδης θέλοντας να δοκιμάσει και άλλους παίκτες παρέταξε την ομάδα με τον Ζένια Γκόρτσιανουκ αντί του Ντέινισον Κονσεισάο και τον Γιώργο Κουλιέρη αντί του Φρέντι Μπρουκς. Κατά τα άλλα η σύνθεση ήταν ίδια με τον Σιμόν Τίσερ στην πάσα ο οποίος αργότερα παρέδωσε την θέση του Γιάννη Χαριτωνίδη, κεντρικούς τους Νίκο Σμαραγδή, Δημήτρη Χαραλαμπίδη, διαγώνιο τον Μάρκους Νίλσον και ακραίο τον Πλάμεν Κονσταντίνοφ.
Η ΕΑΠ μπήκε ορεξάτη στο πρώτο σετ και με βασικό πασαδόρο τον Λαμπρόπουλο αφού ο Γιώργος Χριστόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του κατέκτησε το πρώτο σετ με 23-25. Ο Ηρακλής βελτίωσε την απόδοση του , πέρασε στην αντεπίθεση και ισοφάρισε σε 25-22. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη επέβαλλε τον ρυθμό της και εκμεταλλευόμενη την εύλογη κούραση της ΕΑΠ πήρε την νίκη με 3-1. Αμέσως μετά και το τέλος του αγώνα η ΕΑΠ αναχώρησε για την Πάτρα.
Σχολιάζοντας την εμφάνιση της ομάδας του σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι ο προπονητής του Γηραιού Κώστας Αρσενιάδης σχολίασε: «Δεν παίξαμε ούτε και σήμερα πολύ καλά. Η ΕΑΠ ήταν κουρασμένη , έκανε περισσότερα λάθη και έτσι πήραμε την νίκη. Σε αυτή την φάση δεν μας ενδιαφέρουν τα σκορ αλλά κοιτάμε πως θα εντοπίζουμε τα λάθη μας για να τα διορθώνουμε στη συνέχεια. Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την φιλοσοφία και την τακτική . Η ομάδα είναι ανέτοιμη όπως βέβαια και όλες οι ομάδες σε αυτή την φάση. Το θετικό είναι ότι οι παίκτες έχουν όρεξη, και προσπαθούν να βελτιωθούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι τραυματισμοί».
Από την πλευρά του ο προπονητής της ΕΑΠ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε: «Κάναμε ένα ακόμα δυνατό φιλικό παιχνίδι για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, η ομάδα είναι ακόμα πολύ κουρασμένη από τα συνεχή φιλικά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

ΗΡΑΚΛΗΣ Liu-Jo (Αρσενιάδης): : Σμαραγδής 12(1 άσος), Νίλσον13 (3 άσοι), Τίσερ 8 , Κονσταντίνοφ 10, Γκόρτσιανουκ 11, Χαραλαμπίδης 6, Κουλιέρης (λ-83%), Χαριτωνίδης 1(1 άσος).
ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Λαμπρόπουλος , Γκιούρδας 5, Σάκι 6, Ιορντάνοφ 30 (3 άσοι), Κόβατς 5, Γκιρτζίκης 6 (1 άσος), Δημητρακόπουλος (λ- 64%), Ιωακειμίδης 4, Παπάζογλου 4, Καραγκιόζης, Κιτσαντάς 5 (1 άσος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: