Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 2011: Σε Αυστρία/Τσεχία


Αυστρία και Τσεχία, που ήταν το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών 2011, πήραν το οκέι από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV). Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις πόλεις Βιέννη (θα υπάρχει συνεργασία με το Ίνσμπρουκ) και Πράγα (σε συνεργασία με το Λίμπερετς).
Η απόφαση ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Δ.Σ. της CEV, μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευση στην Μαδρίτη.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 διεκδίκησαν, ακόμη, η Δανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και οι Ελλάδα/ Βουλγαρία. Η συνυποψηφιότητα της ΕΟΠΕ με τη γείτονα χώρα έμεινε εκτός διεκδίκησης, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Βάρνας, το οποίο μετρήθηκε από τη CEV και αποδείχθηκε ότι ο αγωνιστικός του χώρος είναι μικρότερος κατά πέντε μέτρα.
Τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2011 θα συνδιοργανώσουν οι Ιταλία (Μιλάνο) και Σερβία (Βελιγράδι).
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων του 2011 θα διοργανώσει η Άγκυρα αν στη Γενική Συνέλευση του 2009 που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική ομοσπονδία καταθέσει πληρέστερο φάκελο. Η αντιπροσωπεία της Τουρκίας υποσχέθηκε ότι θα ρίξει το αστρονομικό πόσο των 20 εκατ. δολαρίων για τη διοργάνωση.
Τέλος, οι πόλεις της Σερβίας, Ζρένιανιν και Νις, θα φιλοξενήσουν τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: