Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Γ. Αρβανιτίδης: "Μας κοροϊδεψε η ΕΡΤ"

Η απουσία απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης στο Φάιναλ-Φορ της Ορεστιάδας κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Α.Ο. Ορεστιάδας Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς και ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηαναγιώτου παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων.

Ο πρόεδρος της Ορεστιάδας Γιώργος Αρβανιτίδης τόνισε: «Είχαμε συμφωνήσει με την ΕΤ-3 από τον Δεκέμβριο για την απευθείας μετάδοση ενός ημιτελικού και του τελικού. Ησυχάσαμε, τους εμπιστευθήκαμε, συμφωνήσαμε με τους χορηγούς και στο τέλος Ιανουαρίου μας είπαν ότι θα κάνουν μόνο ρεπορτάζ. Aμέσως επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΤ-1 κύριο Κατσαρό, του στείλαμε έγγραφο και άργησε να μας απαντήσει. Περίπου στις 15 Φεβρουαρίου μας απάντησε αρνητικά και στη συνέχεια ξεκίνησε ένα μπαράζ πιέσεων στην ΕΡΤ, από τον Δήμαρχο, τους βουλευτές Έβρου και από Υπουργό. Τελικά την περασμένη Παρασκευή εδέησαν να μας απαντήσουν ότι μας δίνουν τηλεοπτικό χρόνο, αλλά θέλουν να καλύψουμε τα έξοδα του Βαν, του Λινκ, την οπτική ίνα και τη φιλοξενίας και διατροφής 25 ατόμων. Εμείς ήμασταν διατεθειμένοι έτσι κι αλλιώς να τους φιλοξενήσουμε και τους ζητήσαμε να μάθουμε το κόστος των υπόλοιπων παροχών, που έφτανε το ποσόν των 20-23.000 ευρώ. Υπερβολικό ποσόν που δεν μπορούσαμε να το διαθέσουμε. Το 2004 εξάλλου η ΕΤ-3 μας έδωσε και 20.000 ευρώ για την κάλυψη του φάιναλ-8 του Κυπέλλου. Εμείς παρόλα αυτά πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ την ΕΡΤ και θεωρούσαμε ότι θα δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία για την ακριτική περιοχή μας. Εκτός όλων αυτών, μας παγίδεψαν, μας κορόιδεψαν και δεν μας έδωσαν τα χρονικά περιθώρια να διαπραγματευθούμε με άλλο κανάλι. Και η VODAFONE ανέλαβε τη χορηγία με την προϋπόθεση ότι θα έχει τηλεοπτική κάλυψη και προς τιμή της έμεινε ως χορηγός και με τη νέα κατάσταση. Μας κορόιδεψε η ΕΡΤ και μας πήγαιναν μπαλάκι ανάμεσα στην ΕΤ-1 και την ΕΤ-3. Για πρώτη φορά στα χρονιά δεν θα μεταδοθεί τελικός κυπέλλου».

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Μας αγνόησαν

O Δήμαρχος της Ορεστιάδας Δημητρης Μουζάς είπε: «Για πρώτη φορά το κρατικό κανάλι δεν μεταδίδει τελικό Κυπέλλου βόλεϊ. Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου ως Δήμαρχος Ορεστιάδας, μιας περιοχής που θεωρείται η μάνα του βόλεϊ. Κάποιοι μάλιστα υπεύθυνοι που προέρχονται και από τον χώρο του βόλεϊ στην ΕΡΤ μπορούσαν να δώσουν λύση, αλλά δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε καλή πρόθεση, αλλά ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να φανούν λογικοί και να έρθουν στην Ορεστιάδα. Όλοι κόπτονται για την Ορεστιάδα, αλλά την κρίσιμη στιγμή την αγνοούν. Ελπίζω να ξεκινάει η οικονομική αναδιάρθωση από την Ορεστιάδα και στα επόμενα αθλητικά γεγονότα να ζητούν τα έξοδα για την κάλυψη τους, όπως έκαναν με το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου».

Χατζηπαναγιώτου: Δεν ήθελαν να κάνουν μετάδοση

Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου είπε: «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κύριος Μπελιγράτης μίλησε την Τετάρτη με την ΕΤ-3, συμφώνησαν να πληρώσει η ΕΟΠΕ το κόστος της κάλυψης, αλλά στη συνέχεια υπήρξε άρνηση από την Αθήνα, που απ� ότι καταλάβαμε απαξιώνει το βόλει. Πρέπει να ξέρουν ότι εμείς φοράμε κάθε δυο χρόνια τα χακί, φυλάμε τα σύνορα και τους αναμεταδότες της ΕΡΤ και μας αγνοούν. Ελπίζω να μη τρέχουν την τελευταία στιγμή, όπως το 1994 που προκρίθηκε η Ορεστιάδα στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην Πάρμα και μου ζητούσαν να κάνω εγώ μετάδοση από το κινητό τηλέφωνο μου. Μετά μας ζητούσαν συγγνώμη, αλλά ήταν αργά. Λυπάμαι για την συμπεριφορά των κυρίων Μπακόπουλου, Κατσαρού που μας εμπαίξανε. Ακόμη κι όταν η ΕΟΠΕ συμφώνησε να πληρώσει τα έξοδα παραγωγής έκαναν πίσω. Απλά δεν ήθελαν να μεταδώσουν τους αγώνες».



3 σχόλια:

Anonymous είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΑΘΗΝΑ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

ελενη είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ

πετρος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΦΟΡΑΤΕ ΧΑΚΙ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΟΡΑΝΕ ΧΑΚΙ ΚΙΛΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ