Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Δηλώσεις Κρίστιανσον και Κονσταντίνοφ


Στην Ορεστιάδα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η αποστολή του Ηρακλή. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με πίστη για τη κατάκτηση του τίτλου στις βαλίτσες τους μετακόμισαν και αυτή με τη σειρά τους στη "μητρόπολη" του βόλεϊ που φέτος θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ από τις 29 Φεβρουαρίου έως και τις 1 Μαρτίου. Η αυλαία της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου θα ανοίξει τη Παρασκευή με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στο Μίλωνα και την ΕΑΠ. Στο δεύτερο ημιτελικό, ή καλύτερα στον πρόωρο τελικό ο Ηρακλής αντιμετωπίζει στις 9μμ τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό.
"Φαβορί ο Παναθηναϊκός"
Τη πίεση στον αντίπαλο προσπάθησε να ρίξει ο Άντερς Κρίστιανσον που έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό για τη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. "Μετά τον Ολυμπιακό καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό. Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στο τελικό αλλά σίγουρα το φαβορί είναι ο αντίπαλος . Οι διαφορές μας βέβαια δεν είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα. Έχουμε όμως πολλές πιθανότητες να τον κερδίσουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο για το Σούπερ Καπ το οποίο και κερδίσαμε και ένα δεύτερο για το πρωτάθλημα το οποίο το χάσαμε". Σε ερώτηση για το αν θεωρεί την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο και φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Κρίστιανσον τόνισε: "Λογικά ναι. Στο κύπελλο όμως όλα γίνονται. Μη ξεχνάμε ότι είναι ο θεσμός των εκπλήξεων". Σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν προβλήματα δύο ημέρες πριν και τον ημιτελικό ο Κρίστιανσον τόνισε: "Είναι φυσικό σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα κάποιοι παίκτες να αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις χωρίς αυτό βέβαια να απειλεί τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την αγωνιστική κατάσταση καθώς απομένουν ακόμα 48 ώρες πριν και τον ημιτελικό". Ο Σουηδός τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σύστημα της διεξαγωγής του κυπέλλου στην Ελλάδα το οποίο το θεωρεί άδικο για τη διαφήμιση του αθλήματος. "Δεν συμφωνώ με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου γιατί με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται το άθλημα. Στην Ιταλία υπάρχει το φάιναλ -8 όπου ο πρώτος παίζει με τον 8ο ο ,2ος με τον έβδομο και πάει καθ εξής. Έτσι δίνεται πλεονέκτημα στους ισχυρούς και το θέαμα είναι πιο πλούσιο στα τελικά. Εμείς τώρα αναγκαστήκαμε να παίξουμε πρώτα με τον Ολυμπιακό και στον ημιτελικό θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Ήδη ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και μετά και την ολοκλήρωση του ημιτελικού θα αποχωρήσει και μία από τις δύο πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι ούτε για εμάς είναι δίκαιο ούτε και για τον Παναθηναϊκό και πολύ περισσότερο για το ίδιο το άθλημα.
Κονσταντίνοφ: «Θέλουμε το κύπελλο»
Να ζευγαρώσει τα κύπελλα που θα έχει κατακτήσει με τη κυανόλευκη φανέλα θέλει ο Βούλγαρος ακραίος του Γηραιού Πλάμεν Κονσταντίνοφ που το μοναδικό έχει κατακτήσει στην Ελλάδα είναι αυτό το 2002 μέσα στο Αλεξάνδρειο. Αναφερόμενος στον αυριανό ημιτελικό ο Κονσταντίνοφ τόνισε:
«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Και οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη. Και μας ξέρουνε και τους ξέρουμε. Το θέμα είναι, και εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί ο ημιτελικός είναι στο ποια ομάδα από θα βρεθεί στη καλύτερη ημέρα και στη ψυχολογία των παικτών. Το πάθος και η ψυχολογία είναι τα δύο στοιχεία που θα κρίνουν το παιχνίδι. Η ομάδα που θα καταφέρει να ξεπεράσει το άγχος πρώτη θα μεταφέρει τη πίεση στην άλλη. Λογικά αυτή τη περίοδο η ψυχολογία είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού που είναι μέσα σε όλους τους στόχους που έθεσε από την αρχή. Πρωτάθλημα , Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα αυτή τη χρονική περίοδο ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Όμως σε ένα τέτοιο ντέρμπι δεν μετράει μόνο αυτό. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι αν καταφέρουμε και προκριθούμε στον τελικό δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο που θα παίξει χωρίς άγχος αφού δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε. Το κύπελλο κρίνεται στα δύο παιχνίδια και όχι στο ένα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Πάτρα είναι πιο ποιοτική ομάδα και πολύ δύσκολα θα χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στο μεγάλο τελικό παρά το γεγονός ότι ο Μίλωνας έχει ανέβει πολύ στα τελευταία παιχνίδια.
Όπως και ο προπονητής του Γηραιού Άντερς Κρίστιανσον έτσι και ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ στάθηκε στον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας τον οποίο και θεωρεί άδικο γιατί εκτιμά πως δεν δίνεται πλεονέκτημα στους ισχυρούς.
«Νομίζω ότι μέχρι ένα σημείο οι κληρώσεις είναι καλές αλλά από εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος διεξαγωγής. Μία σκέψη θα ήταν να χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους με επικεφαλής τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είναι άδικος ο τρόπος διεξαγωγής γιατί μία ομάδα θα αποκλειστεί στα ημιτελικά».
Παράλληλα ο Κονσταντίνοφ κάλεσε και τον κόσμο του Ηρακλή στην Ορεστιάδα.
Σίγουρα θα χαρούμε να γεμίσει το γήπεδο και από οπαδούς του Ηρακλή και από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Θα είναι ένα ντέρμπι με τα όλα του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίζουμε σε τέτοια ατμόσφαιρα. Και αυτό γιατί στο πρωτάθλημα δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις οπαδών και έτσι δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε το παλμό ενός ντέρμπι. Εμένα προσωπικά μου λείπουν τέτοιοι αγώνες με οπαδούς και από τις δύο ομάδες. Θέλω οι φίλαθλοι μας να έρθουν στην Ορεστιάδα , να γεμίσουν αν γίνεται το γήπεδο και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλοι μαζί να σηκώσουμε το κύπελλο μέσα στην Ορεστιάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: