Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

«Φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Αισιοδοξία υπάρχει σε προπονητικό τιμ και παίκτες του Ηρακλή μία ημέρα πριν την έναρξη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στην Ορεστιάδα. Οι «κυανόλευκο» αντιμετωπίζουν στο δεύτερο ημιτελικό τον Παναθηναϊκό (21:00) και θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό.

«Ο ΠΑΟ είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στο τελικό, αλλά σίγουρα το φαβορί είναι ο αντίπαλος. Οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες και όλα είναι ανοικτά σε τέτοια παιχνίδια. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων», τόνισε ο προπονητής του Ηρακλή, Αντερς Κρίστιανσον και συνέχισε: «Δεν συμφωνώ με τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου γιατί με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται το άθλημα. Στην Ιταλία υπάρχει το φάιναλ 8 όπου ο πρώτος παίζει με τον 8ο, ο 2ος με τον έβδομο και πάει καθ' εξής. Έτσι δίνεται πλεονέκτημα στους ισχυρούς και το θέαμα είναι πιο πλούσιο στα τελικά. Εμείς τώρα αναγκαζόμαστε στο πρώτο μας παιχνίδι στο θεσμό να παίξουμε με τον ΠΑΟ που είναι το φαβορί. Νομίζω ότι ούτε για εμάς είναι δίκαιο, ούτε και για τον ΠΑΟ και πολύ περισσότερο για το ίδιο το άθλημα».

Ο διαγώνιος του Ηρακλή, Μάρκους Νίλσον αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ τόνισε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Αυτός ο αγώνας αν και είναι ημιτελικός, θεωρώ ότι είναι ο τελικός του θεσμού. Αυτός που θα το κερδίσει ουσιαστικά θα είναι αυτός που θα πάρει τον τίτλο. Σε τέτοια παιχνίδια παίζουν πολλά ρόλο. Εκτός από την τακτική και το αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αγωνιστούμε με πάθος. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας».

Ακόμη ένα κύπελλο θέλει να κατακτήσει ο Βούλγαρος ακραίος του Γηραιού, Πλάμεν Κονσταντίνοφ. «Οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη. Το ζήτημα είναι σε τι μέρα θα βρεθούν οι δύο ομάδες και ποια θα είναι η ψυχολογία των παικτών. Λογικά αυτή τη περίοδο η ψυχολογία είναι με το μέρος του ΠΑΟ. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι αν καταφέρουμε και προκριθούμε στον τελικό δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο που θα παίξει χωρίς άγχος αφού δεν έχει τίποτα να χάσει. Το κύπελλο κρίνεται στα δύο παιχνίδια και όχι στο ένα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Πάτρα είναι πιο ποιοτική ομάδα και πολύ δύσκολα θα χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στο μεγάλο τελικό παρά το γεγονός ότι ο Μίλωνας έχει ανέβει πολύ στα τελευταία παιχνίδια», επισημαίνει ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ.

Σημειώνεται ότι στην Ορεστιάδα βρίσκονται αρκετοί φίλοι του Ηρακλή, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν πολύ καλή ατμόσφαιρα στην κερκίδα του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: