Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Έχασε στις λεπτομέριες το Κύπελλο

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία «καυτή» ατμόσφαιρα, την οποία φρόντισαν να δημιουργήσουν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ, οι «κίτρινοι» του Γιώργου Οικονομίδη κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό Κύπελλο, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες στον τελικό της διοργάνωσης από την Φενερμπαχτσέ με 2-3 σετ (25-22, 14-25, 24-26, 25-20, 10-15).

Το παιχνίδι, που οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο του τάι-μπρέικ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν πολύ καλά τον αγώνα, όμως, κάποια προβλήματα κυρίως στην υποδοχή τους εμπόδισαν να έχουν κι ανάλογη συνέχεια.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι «κίτρινοι», που ξεκίνησαν με βασικούς τους Τερζή, Πετρέα, Μιλιβόγιεβιτς, Ρουμελιώτη, Κιόση, Κοβάσεβιτς και λίμπερο τον Παπαδημητρίου, πήραν αρχικά προβάδισμα με 4-3, ωστόσο, από εκεί και μετά το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, αφού πότε η μία ομάδα και πότε η άλλη είχε το πάνω χέρι στο σκοράρισμα. Ο Κοβάσεβιτς ήταν αυτός που έδωσε «αέρα» τριών πόντων στον ΑΡΗ Μαρμούρη, κάνοντας το 16-13, όμως, οι Τούρκοι ισοφάρισαν γρήγορα σε 20-20, μετά από ένα διπλό μπλοκ πάνω στον Κοβάσεβιτς. Ωστόσο, ένα χαμένο σερβίς των Τούρκων έφερε και πάλι μπροστά τους Θεσσαλονικείς με 23-22 και στη συνέχεια ένας πόντος του Κοβάσεβιτς κι ένα διπλό μπλοκ πάνω στον Τσόσκοβιτς, διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου σετ (25-22) κι έτσι ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης έκανε το 1-0.

Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση μ΄ αυτό που έδειξε στο πρώτο σετ παρουσίασαν οι «κίτρινοι» στο δεύτερο μέρος του αγώνα, όπου οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ ήταν αυτοί που μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να έχουν εξ΄ αρχής το προβάδισμα και τους «κίτρινους» να τους ισοφαρίζουν σε 4-4. Όμως, οι Τούρκοι ξέφυγαν και πάλι στη συνέχεια, φτάνοντας για πρώτη φορά την τιμή της διαφοράς στο +5, κάνοντας το 6-11 και στη συνέχεια ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον δείκτη της, προηγούμενοι με 20-10. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 12-21 με τον Κοβάσεβιτς, ωστόσο, κάποια σημαντικά λάθη στην άμυνα οδήγησαν την Φενερμπαχτσέ στην ισοφάριση σε 1-1, αφού η τούρκικη ομάδα τελείωσε το σετ με 25-14.

Στο τρίτο σετ, οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν με 18-14, μετά από μπλοκ στον Κοβάσεβιτς. Οι «κίτρινοι» πέρασαν και πάλι μπροστά με 23-22, ο Τσόσκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 24-23. ο Πετρέας ισοφάρισε για τον ΑΡΗ Μαρμούρη σε 24-24, όμως, δύο συνεχόμενοι πόντοι του Ντίβις, έκαναν για την Φενερμπαχτσέ το 24-26 και μαζί το 1-2.

Στο τέταρτο μέρος, μετά το αρχικό ισόπαλο 3-3, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 16-10 και 22-17, με τους Τούρκους απλά να μειώνουν σε 24-19. Ένα χαμένο σερβίς από την πλευρά τους διαμόρφωσε το 25-20 κι έτσι ο ΑΡΗΣ ΑΡΗ Μαρμούρης ισοφάρισε σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ, οι «κίτρινοι» έπαιρναν πόντους από τον Νίκο Ρουμελιώτη, που είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο, με την Φενερμπαχτσέ να είναι αυτή που είχε αρχικά το προβάδισμα μέχρι το 6-5, αφού στη συνέχεια οι «κίτρινοι» του Γιώργου Οικονομίδη πήραν για τα καλά μπρος, με τον Χρήστο Κιόση να τους βάζει για πρώτη φορά μπροστά με 7-6. Η συνέχεια ήταν άκρως συναρπαστική με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να πηγαίνουν πόντο-πόντο και τους Τούρκους να περνούν μπροστά με 11-9, μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης πήρε τη θέση του Νίκολα Κοβάσεβιτς και ο Νίκος Ρουμελιώτης έκανε γρήγορα το 9-11 για την ομάδα, όμως, στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι στο +3 (9-12). Ένα χαμένο σερβίς των παικτών της Φενερμπαχτσέ διαμόρφωσε το 10-12, όμως, στη συνέχεια οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «κιτρίνων» ξέφυγαν με 10-13, ενώ ένα διπλό μπλοκ στον Μιλιβόγιεβιτς έκανε το 10-14. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ρουμελιώτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μπλοκ των φιλοξενούμενων κι έτσι ήρθε το τελικό 10-15 για την Φενερμπαχτσέ.

ΑΡΗΣ Μαρμούρης (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 12, Τερζής 7, Μιλιβόγιεβιτς 9, Πετρέας 15, Ρουμελιώτης 23, Κιόσσης 11, Παπαδημητρίου (λ-60%), Πιπέργιας, Καραγιάννης, Σαρικείσογλου 1.

Φενερμπαχτσέ (Ντιμέτερ): Ντίβις 16, Γκάρντνερ 15, Όζκαν 9, Εκσέ 7, Τσόσκοβιτς 31, Γιασίν 13, Κιλί (λ-35%).

Οικονομίδης: «Κρίθηκαν πολλά στο 3ο σετ»

Μετά το τέλος του αγώνα,ο προπονητής του ΑΡΗ Μαρμούρη, Γιώργος Οικονομίδης, τόνισε: «Επιτυχία για εμάς θα ήταν να φτάναμε στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι, ώστε να καταλάβουμε την 2η θέση. Τα πάντα χάθηκαν στο τρίτο σετ, όπου, αν είχαμε κερδίσει, θα καταφέρναμε να κάνουμε το 2-1 κι ίσως τότε η εξέλιξη του αγώνα να ήταν τελείως διαφορετική», για να συμπληρώσει αναφορικά με την επόμενη μέρα των «κιτρίνων»: «Πλέον στο μυαλό μας έχουμε το πρωτάθλημα, για το οποίο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ουσιαστική, η ομάδα δεν έχει βρεθεί πλήρης ακόμα μέσα στο γήπεδο κι αυτό παίζει τον ρόλο του. Από εδώ και πέρα, θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειές μας, ώστε να φτάσουμε τον ΑΡΗ όσο ψηλότερα γίνεται».

Από την πλευρά του, ο πρώτος σκόρερ των «κιτρίνων» ο Νίκος Ρουμελιώτης στάθηκε στο ότι: «Ξέραμε ότι είχαμε ν΄ αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Φενερμπαχτσέ. Το έχω ξαναπεί ότι αν η τούρκικη ομάδα έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν σίγουρα ανάμεσα στις πέντε πρώτες», ενώ όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα είχε να πει: «Εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην υποδοχή μας αρχικά, τα λύσαμε όμως στη συνέχεια, αλλά όταν το παιχνίδι οδηγείται στο τάι μπρέικ, τότε τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, όπως κι έγινε». Επίσης, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας στάθηκε και στην εκπληκτική παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ: «Μπορεί σήμερα να μην καταφέραμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, που ήρθε στο γήπεδο για να μας στηρίξει, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε τους φιλάθλους μας να χαμογελάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: