Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Στον τελικό του Βαλκανικού ο Άρης


Στον πρώτο ημιτελικό του Βαλκανικού Κυπέλλου, που διεξάγεται στο γήπεδο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης επικράτησε της Όντζακ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-0 (25-16, 25-17, 25-20) και προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό (19.00).
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο συλλόγων, όπως είχε φανεί και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης στην Βοσνία το περασμένο σαββατοκύριακο, ήταν μεγάλη.

Πάντως, ο τεχνικός των "κιτρίνων", Γιώργος Οικονομίδης, είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες, ενώ αρχικά ξεκίνησε με τους Κοβάσεβιτς, ο οποίος κι έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη, Τερζή, Μιλιβόγιεβιτς, Πετρέα, Ρουμελιώτη, Κιόση και λίμπερο τον Παπαδημητρίου.

Οι Θεσσαλονικείς δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο πρώτο σετ, όπου η τιμή της διαφοράς έφτασε ακόμα και τους 10 πόντους (21-11), με το σκηνικό να επαναλαμβάνεται και στο δεύτερο μέρος. Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, η Όντζακ προσπάθησε να αιφνιδιάσει προς στιγμήν τον Άρη, προηγούμενη με 3-5, αλλά όταν πήραν φόρα οι παίκτες του Γιώργου Οικονομίδη, αποκατέστησαν την τάξη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Οικονομίδης, δήλωσε: "Τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα για εμάς. Τώρα αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο ο τελικός, ο οποίος, ανεξαρτήτως αντιπάλου, αναμένεται να είναι πολύ δυνατός. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, όπως και στα ματς της προκριματικής φάσης και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ξεκουράζοντας λίγο τους βασικούς".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρουμελιώτης είχε να πει: "Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για τον Άρη. Δείξαμε σοβαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα αυτού, με μοναδική ίσως εξαίρεση το ξεκίνημα το τρίτου σετ, αλλά εν μέρει θεωρείται και δικαιολογημένη η ολιγωρία μας, γιατί η αντίπαλη ομάδα ήταν μικρότερης δυναμικότητας. Πλέον, μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο τελικό, όπου καλούμαστε να τα δώσουμε όλα, για να πάρουμε το κύπελλο, για εμάς τους ίδιους, την ομάδα και φυσικά τους φιλάθλους της".

Τέλος, ο Μιχάλης Σαρικείσογλου προσέθεσε: "Κάναμε το καθήκον μας κι αυτό που έπρεπε να γίνει. Είμαστε έτοιμο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον τελικό, για να πετύχουμε τον στόχο μας".

ΑΡΗΣ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 4, Τερζής 6, Μιλιβόγιεβιτς 5, Πετρέας 10, Ρουμελιώτης 13, Κιόσης 8, Παπαδημητρίου (λ-88%) / Πιπέργιας, Καραγιάννης, Τακουρίδης 3, Σαρικεΐσογλου 7, Τζελάτης.

ΟΝΤΖΑΚ (Στάνιτς): Τεοντόροβιτς 4, Τόμιτς 12, Στάνιτς 2, Ελέζοβιτς 1, Τζούριτς 3, Λόπαντιτς 3, Στάνιτς Ι. (λ-50% / Γκρίγκιτς 1, Στάνιτς Ντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: