Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Οι έδρες των φάιναλ-4 των ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Ανακοινώθηκαν από την CEV οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις τελικές φάσεις των φετινών ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
Πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είναι η ανάληψη του φάιναλ-4 του CEV Cup ανδρών, το οποίο θα διοργανώσουν από κοινού η ΕΟΠΕ και ο Παναθηναϊκός, με ειδική μάλιστα μνεία στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το οποίο το διήμερο 21-22 Μαρτίου θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει για πρώτη φορά 18.000 φίλους του βόλεϊ. Το αθηναϊκό ΤΑΑ επέλεξε την τηλεόραση της ΕΤ1 για να καλύψει τηλεοπτικά το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Στη Νοβάρα της Ιταλίας θα διεξαχθεί η τελική φάση της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών (14-15 Μαρτίου), ενώ η Σμύρνη της Τουρκίας θα υποδεχθεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ ανδρών (21-22 Μαρτίου), ανάμεσα στις οποίες και η ΕΑ Πατρών.
Πρόβλημα προέκυψε με την πόλη διεξαγωγής του φάιναλ-4 του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, όπου συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, καθώς μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων καμία ομάδα δεν είχε εκφράσει επίσημα στη CEV πρόθεση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον έως το απόγευμα της Πέμπτης, θα εφαρμοστεί το εναλλακτικό σενάριο, το οποίο σύμφωνα με τους κανονισμούς προβλέπει εντός και εκτός έδρας αγώνες στα ημιτελικά και σύστημα «best of three» για την ανάδειξη του Κυπελλούχου, ως εξής:
1ος ημιτελικός: Λενινγκράντκα – Μοντεσκιάβο, Αλμπαθέτε – Παναθηναϊκός.
2ος ημιτελικός: Μοντεσκιάβο – Λενινγκράντκα, Παναθηναϊκός – Αλμπαθέτε.
1ος τελικός: Λενινγκράντκα ή Μοντεσκιάβο - Αλμπαθέτε ή Παναθηναϊκός.
2ος τελικός: Αλμπαθέτε ή Παναθηναϊκός - Λενινγκράντκα ή Μοντεσκιάβο.
Αν χρειαστεί τρίτος τελικός (το λιγότερο 24 ώρες και το περισσότερο 48 ώρες από τη λήξη του δεύτερου παιχνιδιού), θα διεξαχθεί στην έδρα του δεύτερου τελικού (δηλ. στο γήπεδο της Αλμπαθέτε ή του Παναθηναϊκού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: