Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Ορκίστηκαν σε νίκη


'Oρκο νίκης στο σημερινό αγώνα έδωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Η χθεσινή μέρα πέρασε με ανάλυση βίντεο και ομιλία του Μάουρο Μπερούτο και των παικτών, που δείχνει να έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους έναντι της διοίκησης, των οπαδών και της ιστορίας του συλλόγου που υπηρετούν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διεθνούς κεντρικού Ανδρέα Ανδρεάδη: «Πάμε στη Μίκρα για να ισοφαρίσουμε τις νίκες και να επανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Στο πρώτο ματς κάναμε λάθη, αλλά στον πρωταθλητισμό τα πράγματα είναι απλά. Οποιος δίνει το κάτι παραπάνω κερδίζει. Θέλουμε να παίξουμε συγκεντρωμένα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να είμαστε μέσα στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Οι παίκτες διαμήνυσαν στον Βλάση Σταθοκωστόπουλο ότι θα γυρίσουν με τη νίκη, ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει προπόνηση στη Μίκρα.

«Διαφορά με Μαρτσέλο»
Εκτός από το σερβίς, το μπλοκ και την άμυνα που ο Ηρακλής δείχνει να είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον τεχνικό του «γηραιού» Αντερς Κρίστιανσον μεγάλο ρόλο θα παίξουν η ψυχολογία και η παρουσία του Μαρτσέλο: «Η ψυχολογία θα κρίνει τον νικητή. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Κάναμε πολλά λάθη στο σέρβις στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε.

Το ποσοστό στα λάθη μας μεγάλωσε και καλούμαστε να το αλλάξουμε. Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά αν παίξει ο Μαρτσέλο. Θα είναι σημαντική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, όχι όμως για τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος. Περιμένουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Είναι πάντα κοντά μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ακόμα και στα δύσκολα είναι μαζί μας και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μία ομάδα».

«Λιγάκι άγχος»
Οπως το Σάββατο έτσι και σήμερα ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ θα δει ως θεατής τον 2ο τελικό, για τον οποίο δήλωσε:

«Δεν θα αγωνιστώ. Ειδικά αφού κερδίσαμε στη Γλυφάδα δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε. Προσπαθώ να προλάβω τον τρίτο τελικό. Αύριο (σήμερα) εμείς θα έχουμε λιγάκι άγχος, αλλά μετά τους πρώτους πόντους θα το ξεπεράσουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει χειρότερα απ' ό,τι στον αγώνα της κανονικής περιόδου εδώ στη Μίκρα και σίγουρα χωρίς τον Μαρτσέλο θα έχει καλύτερη ψυχολογία. Θυμίζω ότι στον αγώνα της κανονικής περιόδου που χάσαμε 3-1 στην Γλυφάδα ο Μαρτσέλο ήταν ο κορυφαίος. Αν κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, θα έχουμε εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό τον τίτλο. Εμείς είμαστε πιο πολύ ομάδα και νομίζω πως εύκολα ή δύσκολα θα τον πάρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: