Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Παναθηναικός ... πάλι πρώτος!!!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ ανδρών, καθώς επιβλήθηκε άνετα 3-0 σετ (25-17, 25-21, 25-16) του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν κορυφαίο τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που ήταν ασταμάτητος τόσο από τη γραμμή του σερβίς όσο και στην επίθεση.
Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ντάντε, ενώ συστατικά της επιτυχίας ήταν το μπλοκ και οι καλές άμυνες.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τον Ιβάν Μάρκες (έφτασε καθυστερημένος στο γήπεδο και ο Σωτήρης Δρίκος τον έδιωξε) είχε διασωθέντα τον Ιορντάνοφ, ενώ εμφάνισε πρόβλημα στην υποδοχή και στο μπλοκ.

Και στα τρία σετ οι «πράσινοι» ξέφυγαν από νωρίς και διατήρησαν με σχετική άνεση τη διαφορά μέχρι το τέλος. Μετά τη λήξη, οι λιγοστοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας.


«Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι σε σερβίς και άμυνα. Κερδίσαμε με καλή τακτική. Όταν έχουμε δυσκολίες, έχουμε αυτοσυγκέντρωση για το τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πήραμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Σεβόμαστε κάθε ομάδα, προετοιμαζόμαστε το ίδιο για κάθε αγώνα. Νιώθαμε την ειδική ατμόσφαιρα που υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι, αλλά εμείς δεν αλλάξαμε κάτι στον τρόπο προετοιμασία μας. Κάναμε το δικό μας παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μάουρο Μπερούτο.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σωτήρης Δρίκος, επεσήμανε: «Είναι προφανές ότι μια ομάδα δεν μπορεί να φτιαχθεί γρήγορα. Μας λείπει ένας παίκτης. Δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα, κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια αλλά ό,τι και να κάνεις είσαι ένα σκαλί παρακάτω. Οι αθλητές κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος του Ολυμπιακού και να έρθει να στηρίξει την ομάδα. Είχα πει στην αρχή της σεζόν ότι στόχος είναι η απόδοση και όχι η επίδοση. Σιγά-σιγά θα εμφανιστεί η ομάδα καλύτερη, ιδίως αν έρθει άλλος ένας ξένος. Δεν μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να γίνουν θαύματα. Οι ομάδες του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να χτιστούν. Είναι άδικες οι αποδοκιμασίες του κόσμου για τους αθλητές. Έκαναν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια υπό τις παρούσες καταστάσεις».

Τα σετ: 17-25, 21-25, 16-25.

Δεν υπάρχουν σχόλια: