Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Αναχωρεί για την Ινδία η Εθνική εφήβων


Το μακρύ ταξίδι για την Ινδία, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (31/07-09/08), ξεκινάει αύριο η Εθνική ομάδα εφήβων. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί (6.25) της Τρίτης με προρισμό τη Φρανκφούρτη, όπου θα παραμείνει για περίπου 6 ώρες, μέχρι να μπει εκ νέου στο αεροπλάνο για τη Βομβάη. Τελικός προορισμός της Εθνικής θα είναι η πόλη Πουνέ, έδρα της διοργάνωσης, όπου αναμένεται να φτάσει τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει στην Ινδία με μία σημαντική απουσία, καθώς το πρόβλημα τραυματισμού του Ανδρέα Φράγκου (οστικό οίδημα στον αστράγαλο) τον κράτησε στην Αθήνα. Μιλώντας για την απώλεια του βασικού ακραίου της ομάδας, αλλά και τους στόχους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Καραβιδόπουλος, είπε: «Η ομάδα στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό πάνω στον Φράγκο, τον οποίο δυστυχώς δε θα έχουμε μαζί μας. Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι, με τη διαφορά όμως ότι πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο να τους κατακτήσουμε. Η αξία των αντιπάλων μας, της Κούβας, της Αργεντινής και της Γαλλίας, είμαι δεδομένη, ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικά καλύτερες ομάδες, αλλά αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας. Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε το θαύμα, γιατί περί θαύματος θα πρόκειται αν περάσουμε στην επόμενη φάση. Για μένα ενδεχόμενη πρόκριση στην 8άδα θα ισοδυναμεί με κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε όμως φύσει αισιόδοξη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να φανεί όσο το δυνατόν λιγότερο η απουσία του Φράγκου».
Οι 12 διεθνείς που θα ταξιδέψουν στην Ινδία: Γιάννης Γεωργιάδης, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Εφραιμίδης, Χρυσόστομος Κολτσιάκης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Διονύσης Λυκούρεσης, Νικήτας Εφραιμίδης, Μίταρ Τζούριτς, Χαράλαμπος Σακόγλου, Γιώργος Δρογκάρης, Θεολόγος Δαρίδης.
Το πρόγραμμα του γ΄ ομίλου:
31/07: 9.30 Κούβα – Αργεντινή, 11.30 Ελλάδα – Γαλλία.
01/08: 9.30 Γαλλία – Αργεντινή, 13.30 Ελλάδα – Κούβα.
02/08: 9.30 Κούβα – Γαλλία, 13.30 Αργεντινή – Ελλάδα.
* Στην προημιτελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από τους 4 ομίλους (ο Ε΄ όμιλος θα αποτελείται από τις ομάδες: Α1, Β2, Γ1, Δ1 και ο ΣΤ΄ όμιλος από: Β1, Α2, Δ1, Γ2). Οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν σε αγώνες κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: