Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΕΚΙΝΟ 2008 - ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 9η θέση για Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη


Την 9η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνο πήραν οι Θάλεια Κουτρουμανίδου / Μαρία Τσιαρτσιάνη καθώς παρά την πολύ καλή εμφάνιση ηττήθηκαν από τις Αυστραλές Μπαρνέτ / Κουκ με 2-1 (22-20, 19-21, 15-12). Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει στο 2ο σετ με 9-7, πέρασε μπροστά 15-12, οι Κουκ / Μπαρνέτ ισοφάρισαν 17-17 αλλά το μπλοκ της Τσιαρτσιάνη και τα πλασέ της Κουτρουμανίδου έφεραν την ισοφάριση. Στο τάι μπρέικ η πανήψηλη Μπαρνέτ και η έμπειρη Κουκ (χάλκινο μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996 και χρυσό στο Σίδνεϊ το 2000) είχαν προβάδισμα 2-3 πόντων από την αρχή μέχρι την κατάκτηση της νίκης. Υπενθυμίζεται ότι το 2004 στην Αθήνα η Κουτρουμανίδου με συμπαίκτρια την Αρβανίτη τερμάτισαν στην 9η θέση.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά. Θέλαμε να παίξουμε διαφορετικά σε σχέση με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Ήμασταν πολύ κοντά στο πρώτο σετ, όμως κάναμε μερικά λάθη. Στο Πεκίνο, απόλαυσα κάθε παιχνίδι. Με τη συμπαίκτριά μου, δείξαμε πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι η παρουσία μας είναι επιτυχημένη. Εκτός των άλλων, πήρα πολλές αγωνιστικές εμπειρίες για τη συνέχεια», δήλωσε η Θάλεια Κουτρουμανίδου.

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη από την εμφάνιση. Εύχομαι να είχαμε κερδίσει, όμως το καλό είναι ότι ευχαριστηθήκαμε το ματς. Πήραμε μερικούς κρίσιμους πόντους, όμως οι αντίπαλες μας ήταν έμπειρες περισσότερο από εμάς. Αν είχαμε αρχίσει καλύτερα στο τρίτο σετ, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στόχος μας ήταν να περάσουμε από τους ομίλους και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Η κορυφαία στιγμή στο Πεκίνο για μένα, ήταν τα δύο δεύτερα σετ με τις Κινέζες και τα κορίτσια από την Αυστραλία, όπου ήμασταν πίσω στο σκορ και επανήλθαμε».

«Μπράβο στα κορίτσια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια παρά την ήττα. Εκαναν μεγάλη προσπάθεια, με λίγα λάθη και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Μπαρνέτ / Κουκ λογικά θα είναι μέσα στα μετάλλια. Οι Θάλεια, Μαρία πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Μας έμεινε η στεναχώρια για τον αποκλεισμό των Καραντάσιου / Αρβανίτη αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έίχαμε δύο ομάδες στο τουρνουά και αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Από αύριο κιόλας θα κάνουμε τα πλάνα μας για το Λονδίνο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μανώλης Ρουμελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: