Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ο Οσβάλντο Ερνάντεζ στην Λαμία!


14.7.2008 Ο Οσβάλντο Ερνάντεζ στην Λαμία!

Ένα ακόμη αστέρι του παγκόσμιου βόλεϊ θα κοσμήσει με την παρουσία του το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.
Ο λόγος για τον Κουβανό διαγώνιο Οσβάλντο Ερνάντεζ ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του ΓΣ Λαμία και θα φορέσει τη φανέλα του την επόμενη χρονιά.
Αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία του Ερνάντεζ στην Ελλάδα, καθώς την περίοδο 1995-1996 ήταν παίκτης του Ολυμπιακού (με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων).
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ ΓΣ Λαμία:
Παίκτης του Γυμναστικού Συλλόγου Λαμίας για την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά είναι ο Κουβανός Osvaldo Hernandez. Ο Οsvaldo Hernandez γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1970 στο Camaguey της Κούβας. Έχει ύψος 2.00 και αγωνίζεται στην θέση του διαγώνιου. Παίζει βόλεϊ από 14 ετών.
Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Κούβας με την οποία διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα με τις ομάδες Palermo, Piazzio Roma, Montichiari, Piacenza, Perugia με ένα διάλειμμα την περίοδο 2004-05 που έπαιξε στην Al Rayyan του Κατάρ.
Τα δύο τελευταία χρόνια πολιτογραφήθηκε Ιταλός και αγωνίστηκε στην Romavolley από την οποία τον απέκτησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαμίας. Το 2000 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας και έχει κατακτήσει τρεις φορές το CEV Cup (1999, 2000 και 2008).
Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Osvaldo Hernandez στην Ρόμα, Ρομπέρτο Σερνιόττι, μίλησε στο lamiavolley.gr για την μεταγραφή του Κουβανού άσσου στον ΓΣ Λαμία.
-Ποια αίσθηση σας προκαλεί η μεταγραφή του Hernandez στη Λαμία;
«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη μετακίνηση καθώς γνωρίζω τόσο τον κύριο Ανδρεόπουλο όσο και τον κύριο Τάρλα και με χαροποιεί το γεγονός ότι ο Hernandez θα παίξει στη Λαμία. Χαίρομαι γιατί θα βοηθήσει σημαντικά τη Λαμία και τον συμβούλευσα να ολοκληρώσει τη μεταγραφή».
-Με δεδομένη την παρουσία του Gatin για δύο ακόμη χρόνια, πως μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας και η έλευση του Hernandez;
«Τόσο η τεχνική όσο και η προσωπικότητά του αποτελούν σημαντικά στοιχεία για κάθε ομάδα. Έχω δουλέψει δυο χρόνια μαζί του και ήταν πάντοτε πολύ πρόθυμος. Δεν λέει πολλά λόγια και δουλεύει σκληρά στην προπόνηση. Αυτό είναι που τον βοηθά να δείχνει διαφορετική ταυτότητα μέσα στο γήπεδο σε σχέση με το τι δείχνει η ταυτότητά του(ηλικία) και σίγουρα όταν τον βλέπεις να ολοκληρώνει τώρα επιθέσεις, αναρωτιέσαι τι θα κατάφερνε νεότερος».
-Ποιες οι διαφορές Milkovic-Hernandez και ποια πιστεύετε θα είναι η «κόντρα» τους μέσα στο γήπεδο;
«Τον περασμένο χρόνο υπήρξε μια συνεργασία ανάμεσά τους, με τον Milkovic να είναι ο βασικός και τον Hernandez να περιορίζεται στην αλλαγή, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Hernandez αντικατέστησε τον Milkovic για τις ανάγκες του παιχνιδιού δίνοντας άλλη ώθηση στην ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το παιχνίδι των play-off με την Maceratta, όπου ο Milkovic ξεκίνησε άσχημα και τελικά με την είσοδο του Hernandez κερδίσαμε με 3-0. Και σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι προπονήσεις καθώς από τη στιγμή που ο Hernandez έπαιρνε μέρος σε αυτές με την εφεδρική ομάδα φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πρώτη ομάδα. Πιστεύω πως θα συνεχιστεί αυτή η κόντρα και στην Ελλάδα».
-Ποια ήταν η συμβολή του Hernandez στη Roma;
«Ο Osvaldo (Hernandez) είχε ξανά ένα πέρασμα από τη Roma τη χρονιά 2000-2001 και ήδη τότε ήταν από αυτούς που ώθησαν την ομάδα να κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο CEV και το γεγονός αυτό τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους φιλάθλους της Roma, περισσότερο μάλιστα και από τον Milkovic. Τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον βασικό διαγώνιο της ομάδας με εξαίρεση την τελευταία χρονιά που την θέση του είχε πάρει ο Milkovic. Σε ό, τι αφορά την συνύπαρξή τους περισσότερο ζημιωμένος ήταν ο Milkovic καθώς η παρουσία ενός αντικαταστάτη που όποτε χρειαζόταν έπαιζε, και μάλιστα με επιτυχία, τον έκανε να νοιώθει ανασφαλής. Για τις υποχρεώσεις της ομάδας, η οποία έδινε δυο παιχνίδια την εβδομάδα ήταν αναγκαίο να υπάρχουν δυο ισάξιοι παίκτες ώστε να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, την παρουσία του Milkovic, μπόρεσε και ο Osvaldo να δουλέψει καλύτερα».
-Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά σημεία του Hernandez;
«Ο Hernandez έχει μια αξιοθαύμαστη δύναμη στο χέρι, έχει δυνατό και γρήγορο χτύπημα, το οποίο εκμεταλλεύεται τόσο στις επιθέσεις όσο και στα σερβίς. Είναι ένας παίχτης με μεγάλη εμπειρία παίρνοντας πολλές φορές τα παιχνίδια πάνω του. Βέβαια πρόκειται για έναν αθλητή ο οποίος επηρεάζεται πολύ και από τις εκδηλώσεις του κόσμου, της εξέδρας, γεγονός που τον καθιστά ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στα εντός έδρας παιχνίδια».
-Ποιά συμβουλή θα θέλατε να δώσετε προς τους φιλάθλους της Λαμίας;
«Οι φίλαθλοι πρέπει να νοιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική ενίσχυση. Σίγουρα οι φίλαθλοι θα διασκεδάσουν πολύ καθώς ο Osvaldo είναι ένας θεαματικός παίχτης. Ακόμη δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το επίπεδο των αθλητών που προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι θυσίες της διοίκησης είναι μεγάλες για να φτάσουν την ομάδα σε τέτοιο επίπεδο και θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στην ομάδα».
-Κυκλοφορεί στον ελληνικό τύπο πως ο λόγος που ο Hernandez κατέληξε στη Λαμία ήταν η έλλειψη προτάσεων από άλλες ομάδες. Ποιά είναι η άποψή σας για το θέμα;
«Τον Osvaldo θα τον ήθελε κάθε ομάδα στο δυναμικό της και σίγουρα υπήρχαν πολλές προτάσεις και πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ότι όμως ο Osvaldo επέλεξε τη Λαμία οφείλεται στην πολύ καλή οργάνωση της διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: