Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ-ΚΛΑΝΓΚΕΡΦΟΥΡΤ: Αποκλείστηκαν Βάσω/Βίκυ και Θάλεια/Μαρία


Δεν τα κατάφεραν οι δύο Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ να προκριθούν στην 9άδα του αυστριακού Γκραντ Σλαμ. Πριν από λίγο, η Βάσω Καραντάσιου με την Βίκυ Αρβανίτη ηττήθηκαν από τις γερμανίδες Χόλτγουικ/Σέμλερ (13) με 2-0 (21-17, 21-13) στο Κλάνγκεφουρτ, όπως και η Θάλεια Κουτρουμανίδου με την Μαρία Τσιαρτσιάνη από τις Λετονές Μινούσα/Τζουρσόνε (23) με 2-0 (25-23, 21-17).

Νωρίτερα, τα δύο ελληνικά γκρουπ είχαν πάρει την πρόκριση από την φάση των ομίλων ως δεύτερες για την 17άδα της διοργάνωσης, με τις Θάλεια/Μαρία να νικούν τις Αυστριακές Γκσχβεϊντλ/Χάνσελ με 2-0 (21-16, 21-16) και τις Βάσω/Βίκυ να επικρατούν των γερμανίδων Κλάασεν/Ρίντερ (11) με 2-1 (21-23, 21-18, 15-11).


Μανώλης Ρουμελιώτης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): "Γενικότερα από τα αποτελέσματα της Βάσως και της Βίκυς φάνηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη ηρεμία στο παιχνίδι τους. Τα τελευταία αποτελέσματα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του Πανελλήνιου έχουν επηρεάσει τις κοπέλες και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε το άγχος, το οποίο δεν βοηθάει σε τίποτα.
Θάλεια και Μαρία, ενώ στα παιχνίδια των ομίλων είχαν καλή απόδοση, στον τελευταίο αγώνα έγιναν πολλά λάθη και είχαν περισσότερο άγχος από αυτό που έπρεπε. Μας στενοχώρησε η ήττα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν παρουσίασαν κάτι καινούργιο σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά ούτε οι Βραζιλιάνες Ρενάτα/Ταλίτα ούτε οι Αυστριακές Σβάιγκερ/Σβάιγκερ. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και όποια καταφέρει να έχει λιγότερο άγχος και βρεθεί σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ημέρα θα υλοποιήσει το στόχο της. Εμείς έχουμε 4-5 ημέρες μπροστά μας να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και το βασικότερο να αποβάλλουμε το άγχος. Πάμε στο Πεκίνο να ευχαριστηθούμε τους αγώνες και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: