Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

beach volley


Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, μπορεί να βρίσκονται στην 17η θέση της ολυμπιακής κατάταξης, θα πάνε όμως στο Πεκίνο ως πρωταθλήτριες Ελλάδας μετά την εκπληκτική απόδοση τους στην Κάλυμνο και την νίκη με 2-1 επί των Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη(νο 7)
Οι νέες πρωταθλήτριες μίλησαν στην Έρα-Σπορ και είπαν ανάμεσα στα άλλα:
"Θα πάρουμε μαζί μας στην Κίνα την πανελλήνιο νίκη και θα είναι πολύ καλή ανάμνηση σε όλη τη ζωή μας" είπε η Θάλεια Κουτρουμανίδου και πρόσθεσε: " Πρώτος στόχος μας στο Πεκίνο είναι η πρόκριση από τη φάση των ομίλων, αφού είμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και πρέπει να πάρουμε μια από τις δυο πρώτες θέσεις ή να αναδειχθούμε μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες. Απο εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο η τύχη,καθώς για τα νοκ άουτ παιχνίδια θα γίνει κλήρωση Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στο Πεκίνο, αφού γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα. Έχουμε παίξει πολλές φορές στη Σαγκάη, όπου οι συνθήκες είναι παρόμοιες. Δεν ευνοεί τις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές ομάδες ο καιρός, αφού υπάρχει υγρασία, ζέστη και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, λόγω και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υπάρχει πρόβλημα με τη διατροφή, αλλά και την επικοινωνία , αν και η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων"
Η Μαρία Τσιαρτσιάνη τόνισε :" Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσω τη σάλα και να στραφώ στο μπιτς βόλεϊ σε μεγάλη ηλικία. Δικαιώθηκα όμως με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό το άθλημα με εκφράζει περισσότερο και μου ταιριάζει. Η προσαρμογή όμως ήταν χρονοβόρα και κουβαλάω μαζί μου τα στοιχεία της σάλας, που είναι η εμπειρία, οι επιθετικές ενέργειες και η εκρηκτικότητα. Στην ομάδα υπάρχει ισορροπία, καθώς η Θάλεια προέρχεται από το μπιτς βόλει, έχει καλά πατήματα στην άμμο και διαφορετική τεχνική"
Για τα μετάλλια υποστήριξε: "Οι Βάσω-Βίκυ είναι πιο κοντά από εμάς στο βάθρο, αλλά δύσκολα θα σπάσει η τριπλέτα των αμερικανίδων, των κινέζων και των βραζιλιάνων"
Οι δυο ελληνικές ομάδες θα μείνουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, θα μάθουν το Σάββατο την κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων από το Γκνταανσκ και την μεθεπόμενη Τρίτη θα πάνε στο τουρνουά του Κλάνκεφουρτ και θα αναχωρήσουν για το Πεκίνο στις 4 Αυγούστου, μαζί με τους προπονητές τους Μανώλη Ρουμελιώτη, Σπύρο Καραχάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: