Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Κυρίαρχος του κόσμου

Η Βραζιλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του World League επικρατώντας της έτερης φιναλίστ Ρωσίας με 3-1 σετ. Οι Ρώσοι αιφνιδίασαν κερδίζοντας το πρώτο σετ με 25-18. Στη συνέχεια ωστόσο, μίλησε η καρδιά των πρωταθλητών οι οποίοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη τρόπαιο στο παλμαρε τους. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Τζίμπα και Αντρέ με 17 πόντους ο καθένας ενώ από τους ηττημένους ο Πολτάβσκι με 25 πόντους έκανε τη διαφορά.

Η Βραζιλία κατάκτησε τον πέμπτο συνεχή και συνολικά έβδομο τίτλο της στο World League, καθώς στον τελικό του εφετινού φάιναλ-6, που διεξήχθη στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, νίκησε τη Ρωσία με 3-1. Οι Ρώσοι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και με πολύ πίεση πήραν εύκολα το πρώτο σετ, αλλά η διαρκής αγωνιστική άνοδος της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη άλλαξε άρδην την κατάσταση. Η συνέχεια ανηκε αποκλειστικά και μόνο στους πρωταθλητές.

Οι Τζίμπα και Αντρέ (από 17 πόντους) άρχισαν να οδηγούν εκ του ασφαλούς τους «βερντεόρο», που φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και έμπειροι στα τελειώματα των υπόλοιπων σετ, απέναντι σε μια Ρωσία που είχε να επιδείξει έναν συγκλονιστικό Πολτάβσκι (25 πόντοι).

Τα σετ: 18-25, 25-23, 28-26, 25-22.

Δεν υπάρχουν σχόλια: