Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Υπέγραψε ο Κονσταντίνοφ


Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ επέστρεψε από χθες και με την βούλα στο δυναμικό του ΤΑΠ Ηρακλής όπως ανακοινώθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου του από τον διεθνή Βούλγαρο για τον επόμενο χρόνο στην παρουσία του στην Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της ομάδας.
Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ εμφανίστηκε ορεξάτος και ιδιαίτερα ευδιάθετος που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη που ήρθε για να επισφραγίσει τη συμφωνία του με το ΤΑΠ Ηρακλής. Στις πρώτες του δηλώσεις πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς όπως τόνισε οι αθλητές είναι καλύτερα να μιλάνε μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό ειδικά όταν δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα της κατάστασης. "Μου έλειψε πολύ η Θεσσαλονίκη", τόνισε αρχικά ο Κονσταντίνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του ΤΑΠ Ηρακλής και συνέχισε: "Όταν είσαι όμως επαγγελματίας αθλητής αναγκάζεσαι πολλές φορές να κάνεις άλλες επιλογές και να φεύγεις από μία πόλη που αγαπάς. Υπάρχουν στιγμές που κοιτάς το οικονομικό σκέλος μίας πρότασης και άλλες που κοιτάς τους στόχους που θα έχει ο σύλλογος.

Δυστυχώς πολλές φορές δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Έτσι τα τελευταία χρόνια έπαιζα μακριά από την Ελλάδα για διαφορετικούς λόγους. Τώρα ήταν όμως η ευκαιρία για να επιστρέψω. Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες. Ιδιαίτερα η πρόταση της Ιταλικής Μοντικιάρι ήταν πολύ καλή και θα μου απέδιδε περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα είχε έρθει και ο Βελάσκο κατά τη παραμονή μου στη Πολωνία με την Εθνική ομάδα για να με πείσει να επιστρέψω στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Η Μοντικιάρι όμως δεν μπορούσε να μου ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες μου. Η συμμετοχή του Ηρακλή στο Champions League ήταν για μένα ένα μεγάλο κίνητρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρακλής έχει δημιουργήσει πολύ καλό όνομα και πολλοί είναι οι αθλητές που θέλουν να έρθουν.

Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα με βαριά φανέλα. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως σε αντίθεση με άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν διαλύθηκε αλλά αντίθετα έγινε ακόμα πιο ισχυρός και κέρδισε και άλλους τίτλους".

Αναφορικά με τους στόχους για τη νέα χρονιά ο Κονσταντίνοφ δήλωσε: "Γνωρίζετε πως δεν είμαι από τους παίκτες που κάνουν μεγάλες δηλώσεις. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά. Ωστόσο αυτό που θέλω να υποσχεθώ στους φιλάθλους του Ηρακλή αλλά και στη διοίκηση είναι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό. Οι στόχοι μας θα παραμείνουν υψηλοί.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα γιατί όταν αλλάζει ο προπονητής σε μία ομάδα και μάλιστα όταν ο προπονητής που φεύγει έχει φέρει τόσο αποτελέσματα και έρχονται και νέοι παίκτες στην ομάδα τότε η ομάδα χρειάζεται χρόνο.

Ξέρω πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Champions League. Αλλά πάντα όταν κατακτάς κάτι μέσα από δυσκολίες αυτόματα αυτό είναι και πιο γλυκό. Είναι αυτό που λένε όσο πιο δύσκολο τόσο πιο γλυκό".

Η κατάκτηση του Champions League αποτελεί διακαή πόθο για τον Πλάμεν Κονσταντίνοφ με τον ίδιο ακόμα να μην μπορεί να ξεχάσει πως οι πολλοί τραυματισμοί την αγωνιστική σεζόν 2001-2002 στέρησαν από την Ηρακλή την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του Champions League στο Όπολε της Πολωνίας. "Αυτή η στιγμή γυρνάει πάντα στο μυαλό. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνο τον ημιτελικό. Πιστεύω ότι εάν δεν είχαμε τόσους τραυματισμούς θα είχαμε πάρει το Ευρωπαϊκό. Παίζαμε χωρίς τον Γκιρτζίκη και τον Χοφ. Για αυτό το λόγο φέτος δεν θέλω να κάνω μεγάλες δηλώσεις.

Είδαμε και τι έγινε τη χρονιά που μας πέρασε με την Φριντρισχάφεν. Κανείς δεν το περίμενε. Πρέπει να έχουμε μία ομάδα πλήρη, με αρκετούς καλούς αθλητές σε όλες τις θέσεις για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις υποχρεώσεις μας σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ θα επιστρέψει σήμερα στη Βουλγαρία καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στρίβας: "Το μυστικό της επιτυχίας"
Στην υπογραφή του συμβολαίου του Πλάμεν Κονσταντίνοφ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής Νίκος Αρταβάνης αλλά και ο Δημήτρης Στρίβας που εκτός από μέλος της κυανόλευκης διοίκησης είναι ο εκπρόσωπος της εταιρίας Liu-Jo στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Στρίβας αναφέρθηκε στους στόχους αλλά και στην ανανέωση της συνεργασίας του τμήματος του Ηρακλή με την Ιταλική εταιρία Liu-Jo για την νέα σεζόν λέγοντας: "Στο βόλεϊ για να πετύχεις χρειάζεται μεθοδικότητα, ομαδικότητα, εμπειρία και εξυπνάδα. Αυτό το τετράπτυχο προσπαθούμε να το έχουμε και στη διοίκηση και στην ομάδα. Χωρίς να λέμε πολλά πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι μία εξίσου πολύ πετυχημένη χρονιά.

Η επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος μας βοήθησε να πετύχουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με την εταιρία Liu-Jo και για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008. Από αυτή τη σεζόν θα λειτουργήσει στο τμήμα και ξεχωριστό τμήμα μάρκετινγκ για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και στο διαφημιστικό κομμάτι όλους τους χορηγούς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: