Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Εντείνεται η κόντρα Λεώνη-Κρίστιανσον

Βαρείς χαρακτηρισμούς και μια αποφυγή χειραψίας επεφύλασσε ο Αλέκος Λεώνης στον Αντερς Κρίστιανσον αμέσως μετά και τη λήξη του 2ου ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τους τελικούς του πρωταθλήματος.
Ο Ελληνας τεχνικός αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Σουηδό με τη λήξη του αγώνα και μάλιστα με χαρακτηριστική χειρονομία άρνησης υπογράμμισε για αρκετά δευτερόλεπτα ότι έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του και πως δεν θέλει να κάνουν χειραψία... Ολα αυτά ενώ ο Σουηδός είχε το χέρι απλωμένο και περίμενε την συγκατάβαση του προπονητή του ΠΑΟ.

Στη συνέχεια μάλιστα, υπήρξε και δεύτερη... πράξη του δράματος, όταν ο Αλέκος Λεώνης μιλώντας στον τηλεοπτικό δέκτη τόνιζε με υπονοούμενα: «Αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, το διαψεύσει ο κ. Κρίστιανσον. Πάει να μας βγάλει όλους τυφλούς; Φοβάμαι ότι αν έκανα εγώ την ίδια κίνηση, θα του άρεσε κιόλας!»...

Από τη μεριά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος «κατηγορείται» ότι στον πρώτο τελικό έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους φιλάθλους, τόνισε για το θέμα: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου έδωσε το χέρι ο αντίπαλος προπονητής, εγώ δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα».

Για το ματς, υποστήριξε: «Έχουμε παίξει δύο πολύ καλά παιχνίδια μέχρι τώρα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ως το καλύτερο. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό».
Όσο για το πού κρίθηκε το 2ο ματς, τόνισε: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και η τακτική έπαιξε το ρόλο της. Το μυστικό είναι να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση».




Ο Βασίλης Κουρνέτας τόνισε στις δηλώσεις του εκ μέρους των νικητών: «Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα αλλά κρατήσαμε το κεφάλι στο γήπεδο και αντιδράσαμε. Πιέσαμε στη συνέχεια τον αντίπαλο και τον βγάλαμε εκτός ρυθμού κι έτσι καταφέραμε να έχουμε στο σκορ μια απόσταση ασφαλείας. Εχουμε κάνει δύο βήματα για τον τίτλο, αλλά για να πάρεις το πρωτάθλημα χρειάζεται να κάνουμε ακόμα ένα. Συνήθως, αυτό το βήμα είναι και το πιο δύσκολο. Δεν πρέπει να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό να μας δώσει την 3η νίκη, αλλά να πάμε και να την πάρουμε.
Εύχομαι καλή επιτυχία και στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και στην ομάδα ποδοσφαίρου, ώστε όλοι να έχουμε ένα χαρούμενο 3ήμερο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: