Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

«Μαύρη τρύπα 11 εκατ. ευρώ!»

Στα 7 εκατ. ευρώ υπολόγισε ο Στέλιος Προσαλίκας το «έλλειμμα» στην ΕΟΠΕ από τις χρήσεις της τελευταίας 4ετίας, χωρίς να υπολογίζει τα 2,8 εκατ. που βαρύνουν την ομοσπονδία από τη μεσολάβησή της στην κατασκευή των ολυμπιακών έργων. «Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των ορκωτών λογιστών. Μόνο για το 2007 το άνοιγμα υπολογίζεται 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το πρώτο 7μηνο του 2008 έχουμε κάνει ήδη υπέρβαση 2,1 εκατ. Επίσης, οι κατασκευαστικές εταιρείες των ολυμπιακών έργων στον Αγ. Κοσμά και στην Παιανία διεκδικούν 1,9 εκατ. και 900.000 ευρώ αντίστοιχα. Αν τα προσθέσουμε όλα αγγίζουν τα 11 εκατ. ευρώ».

Το οικονομικό αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης του Προσαλίκα με τον Ιωαννίδη πριν από λίγες ημέρες. «Ζήτησα απο τον υφυπουργό να πάρουν από την ομοσπονδία βόλει το βαρίδι των 2 8 εκατ. ευρώ, που εν τέλει αφορούν έργα της ΓΓΑ. Το θέμα είναι και πολιτικό. Προσπαθούμε να απεμπλακεί η ΕΟΠΕ από τα ολυμπιακά έργα και σε αυτό βοηθάω και την απελθούσα διοίκηση. Επίσης ζήτησα από την ΓΓΑ να αναλάβει το κόστος φύλαξης στο ''σπίτι του βόλεϊ'' στην Παιανία, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον όσο δεν υπάρχει διοίκηση στις εγκαταστάσεις. Μέχρι τώρα η φύλαξη βάρυνε την ΕΟΠΕ. Διακόψαμε τη συνεργασία μας με την ιδιωτική εταιρεία, η οποία ζητάει 210.000 ευρώ για τους προηγούμενους μήνες. Ο κύριος Ιωαννίδης μου υποσχέθηκε ότι από 4 εκατ. ευρώ για το 2008 θα πάρουμε 4,3 εκατ. ευρώ».

Ο Προσαλίκας είπε ακόμα πως πήρε αναβολή για τις 9 Δεκεμβρίου το δικαστήριο της ΕΟΠΕ εναντίον του ελληνικού Δημοσίου για να της επιστραφούν οι 300.000 ευρώ που πήρε η κατασκευαστική εταιρεία Μεκασόλ για το «σπίτι του βόλεϊ». Στόχος του να επιτευχθεί συμβιβασμός. Αναφέρθηκε πάντως ενδεικτικά και σε άλλα ανοίγματα της ΕΟΠΕ, όπως το 1,2 εκατ. ευρώ σε ταξιδιωτικό γραφείο, οι 750.000 στους διαιτητές, οι 280.000 στο καμπ Λουτρακίου. «Πέρα από τα οικονομικά και όλα τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρέπει να κάνουμε και ανάπτυξη του αθλήματος, η οποία δεν μπορεί να περιμένει. Σκοπός μας είναι η δημιουργία επιτροπής μάρκετινκ. Σε άμεση προτεραιότητα είναι η ανανέωση χορηγίας με την Εθνική Τράπεζα, για την οποία εκκρεμεί συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Αράπογλου, που είναι και φίλος του βόλεϊ. Θέλουμε να φέρουμε έσοδα στους χορηγούς μας και θα τους δώσουμε πολλά ανταποδοτικά οφέλη που θα τους ικανοποιήσουν. Επίσης πρέπει να υπάρξει ενιαία Ενωση Αττικής για να γίνει μείωση εξόδων και πιο ευέλικτη διοίκηση».

Ο Προσαλίκας είπε πως με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το μπιτς βόλεϊ απορροφά το 30% του προϋπολογισμού της ΕΟΠΕ, αλλά χαρακτήρισε το τμήμα «πολύ πιο υψηλό, δέκα φορές πιο τεχνοκρατικό, από το μέσο όρο της ΕΟΠΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: